02/12/2021 02/12/2021 Για μία μορφή «απαρτχάιντ» σε βάρος της Αφρικής έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, αναφερόμενος στο κλείσιμο των συνόρων από πολλές χώρες, για την μετάλλαξη Όμικρον. Απηύθυνε έκκληση αντ’ αυτών να προτιμηθεί να γίνονται περισσότερα τεστ στους ταξιδιώτες. Τα κλεισίματα των συνόρων είναι «βαθιά άδικα, τιμωρητικά και αναποτελεσματικά», έκρινε χθες,...
02 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2021 - 9:16

Γ.Γ. ΟΗΕ: Άδικο το κλείσιμο των συνόρων της Αφρικής

Διαδώστε:
Γ.Γ. ΟΗΕ: Άδικο το κλείσιμο των συνόρων της Αφρικής

Για μία μορφή «απαρτχάιντ» σε βάρος της Αφρικής έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, αναφερόμενος στο κλείσιμο των συνόρων από πολλές χώρες, για την μετάλλαξη Όμικρον. Απηύθυνε έκκληση αντ’ αυτών να προτιμηθεί να γίνονται περισσότερα τεστ στους ταξιδιώτες.

Τα κλεισίματα των συνόρων είναι «βαθιά άδικα, τιμωρητικά και αναποτελεσματικά», έκρινε χθες, σε συνέντευξη ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Αναφερόμενος στη Νότια Αφρική, που ενημέρωσε τον υπόλοιπο κόσμο για τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον την 24η Νοεμβρίου και βλέπει τη μια χώρα πίσω από την άλλη να κλείνει τα σύνορα στους πολίτες της, ο επικεφαλής του ΟΗΕ τόνισε πως οι χώρες δεν πρέπει να υφίστανται «συλλογική τιμωρία επειδή εντόπισαν και μοιράστηκαν κρίσιμα επιστημονικά και υγειονομικά δεδομένα με τον κόσμο». Αυτό είναι «άδικο», είναι «ανήθικο», επέμεινε.

«Απευθύνω πολύ σθεναρή έκκληση—έκκληση στην κοινή λογική. Έχουμε όλα τα εργαλεία για να γίνονται ταξίδια με απόλυτη ασφάλεια. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία για να αποφύγουμε ετούτο το απαρτχάιντ μιας μορφής, επιτρέψτε μου να πω, το οποίο βρίσκω απαράδεκτο».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων