28/02/2022 28/02/2022 “Αμφισβητούνται πολλές από τις βεβαιότητες με τις οποίες προχωρήσαμε μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Είναι ανάγκη λοιπόν να προσαρμοστούμε γρήγορα στα νέα δεδομένα και να ανταποκριθούμε στο νέο περιβάλλον”, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις...
28 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2022 - 13:39

Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία

“Αμφισβητούνται πολλές από τις βεβαιότητες με τις οποίες προχωρήσαμε μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Είναι ανάγκη λοιπόν να προσαρμοστούμε γρήγορα στα νέα δεδομένα και να ανταποκριθούμε στο νέο περιβάλλον”, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ουκρανικό.

Με αναφορά στην απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε ιστορικό στέλεχος της παράταξής μας» είπε. «Με την παρουσία και τις δράσεις της, στα πρώτα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, στις κομματικές μας οργανώσεις, στις κυβερνήσεις της ΝΔ, στη θητεία της στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ξεχώρισε. Ξεχώρισε για το ήθος της, για τον πολιτικό της λόγο, για την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

Αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επανατοποθετεί την πραγματικότητα τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη σε πολλαπλά επίπεδα. Ο κόσμος μας όπως τον ξέραμε άλλαξε ραγδαία στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών και φαίνεται ότι αυτό συνεχίζει να συμβαίνει, να αλλάζει με ρυθμό καταιγιστικό. Αμφισβητούνται πολλές από τις βεβαιότητες με τις οποίες προχωρήσαμε μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Είναι ανάγκη λοιπόν να προσαρμοστούμε γρήγορα στα νέα δεδομένα και να ανταποκριθούμε στο νέο περιβάλλον».

Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχοντας πλούσια ιστορική εμπειρία δεν επαναπαύεται και δείχνει το απαιτούμενο πολιτικό και ηθικό σφρίγος για να διατηρήσει το πολιτισμικό κεκτημένο της. Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που διαδραματίζονται μετά την εισβολή στην Ουκρανία και συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις των εταίρων και των συμμάχων της για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία και τη στήριξη του ουκρανικού λαού.

Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός τόνισε τις θέσεις αυτές τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και στην έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ακόμη πως τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχή και ότι θα υπάρξουν σημαντικές αναταράξεις στην αγορά της ενέργειας.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατυπωμένες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και υπενθύμισε τις θέσεις αρχής της Ελλάδας για σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των χωρών και τόνισε ότι ο αναθεωρητισμός είναι η βασική απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και δεν πρέπει να γίνεται δεκτός σε καμία των περιπτώσεων απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Μίλησε για δικαίωση των θέσεων των ευρωπαίων ηγετών και μεταξύ αυτών του πρωθυπουργού και είπε πως οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η άμυνα όχι μόνο είναι αυτοσκοπός αλλά και εθνική προτεραιότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η χώρα μας είχε διορατικότητα όπως και στην περίπτωση της αντιμετώπισης της πανδημίας, κινήθηκε γρήγορα και προχώρησε εγκαίρως σε δράσεις που οι καιροί κελεύουν.

Αναφέρθηκε στην αμυντική θωράκιση της χώρας και τόνισε πως διεθνιστικές αφέλειες και ερασιτεχνισμοί είναι καταστροφικοί και δεν συγχωρούνται. Η ασφάλεια σε κάθε επίπεδο είναι το μέγιστο ζητούμενο και η απόλυτη προτεραιότητα είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ουκρανό πρόεδρο και στις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η χώρα μας. Μεταξύ αυτών στις κινήσεις που έχουν γίνει για την απώλεια των ομογενών στην Ουκρανία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε στην συνέχεια ότι είναι πολύ σημαντική η υιοθέτηση της πρότασης του πρωθυπουργού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για λήψη μέτρων στον τομέα της ενέργειας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων