14/06/2022 14/06/2022 «Είναι μεγάλη η χαρά των πολιτών της Φθιώτιδας για το γεγονός που μόλις ανήγγειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών». Αυτά δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την αναγραφή στις Αγιολογικές Δέλτους του Οσίου Βησσαριώνα του Αγαθωνίτου. Το μήνυμα του Γ. Οικονόμου: «Ειδικότερα, μας γνωστοποίησε το...
14 Ιουνίου, 2022 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 18:41

Γ. Οικονόμου: «Σπουδαίο γεγονός η αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου…»

Διαδώστε:
Γ. Οικονόμου: «Σπουδαίο γεγονός η αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου…»

«Είναι μεγάλη η χαρά των πολιτών της Φθιώτιδας για το γεγονός που μόλις ανήγγειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών». Αυτά δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την αναγραφή στις Αγιολογικές Δέλτους του Οσίου Βησσαριώνα του Αγαθωνίτου.

Το μήνυμα του Γ. Οικονόμου:

«Ειδικότερα, μας γνωστοποίησε το χαρμόσυνο μήνυμα της επίσημης αναγραφής στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του Ελεήμονος και Πνευματικού.

Ο Άγιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης υπήρξε κληρικός της Μητροπόλεως Φθιώτιδας και αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. Η μνήμη αλλά και οι εμπειρίες για τη διακονία, την αγάπη και την συμπαράσταση που απλόχερα έδινε στους ανθρώπους, είναι η ζωντανή μαρτυρία που συγκροτεί την αντίληψη που υπάρχει για το βίο του.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα γεγονός σπουδαίο, το κορυφαίο ίσως της σύγχρονης ιστορίας της Μητροπόλεώς μας. Σπουδαίο τόσο από εκκλησιαστικής και θεολογικής, όσο και από κοινωνικής και τοπικής σκοπιάς.

Θέλω να συγχαρώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ Συμεών, που με το κύρος που διαθέτει στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατάφερε να υποστηρίξει ενώπιον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ Βαρθολομαίου με τρόπο υποδειγματικό, άριστα τεκμηριωμένο και απόλυτα μεθοδικό το αίτημα της Αγιοκατάταξης και να φτάσουμε στην σημερινή χαρμόσυνη εξέλιξη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων