02/09/2022 02/09/2022 Την εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης προϋπολογισμού 43 χιλιάδων ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους η Περιφέρεια Αττικής. «Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει έμπρακτα το κοινωνικό έργο που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας», είπε μεταξύ...
02 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2022 - 18:51

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το κοινωνικό έργο της Ι.Μητρόπολης Νίκαιας»

Διαδώστε:
Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το κοινωνικό έργο της Ι.Μητρόπολης Νίκαιας»

Την εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης προϋπολογισμού 43 χιλιάδων ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους η Περιφέρεια Αττικής. «Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει έμπρακτα το κοινωνικό έργο που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής.

Την προγραμματική σύμβαση ανάθεσης της μελέτης υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Ι.Μ. Νίκαιας, στο οποίο αναφέρονταν η αναγκαιότητα αποκατάστασης των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζουν οι υποδομές της πρότυπης παιδικής κατασκήνωσης, οι οποίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ». Μάλιστα ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής πέραν της εκπόνησης της αναγκαίας τεχνικής μελέτης θα χρηματοδοτήσει και τις εργασίες που θα προσδιοριστούν για τη συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης».

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου, η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα, ο Επίσκοπος Ευρίπου και Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Νίκαιας πατήρ Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.» κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωσήφ Πάρσαλης και ο διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών Πειραιώς και Νήσων Σ. Παγωτέλης.

Η μελέτη κρίνεται απαραίτητη για την συντήρηση της κατασκήνωσης, η οποία λειτουργεί 31 χρόνια τώρα. «Λόγω της ελλιπούς συντήρησής της, τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με τη τοποθεσία της και την έκθεση αυτής σε έντονα καιρικά φαινόμενα, κρίνεται απαραίτητη η αποκατάσταση – επισκευή των χώρων της, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία της, όσο και για την ασφάλεια των παιδιών που κατασκηνώνουν σε αυτήν κατά την θερινή περίοδο». Το έργο αφορά σε εργασίες αποκατάστασης βλαβών σε κτήρια καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο.

Η εκπόνηση και η θεώρηση της μελέτης θα γίνει από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.» και η έγκρισή της από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας.

 Περιφερειάρχης Αττικής: Να ευχαριστήσω θερμά τον Μητροπολίτη Νίκαιας κ Αλέξιο για την άριστη συνεργασία

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε με την υπογραφή της σημερινής προγραμματικής σύμβασης, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση, ενός πολύ σημαντικού κοινωνικού έργου, ώστε η Ι. Μ Νίκαιας να συνεχίσει να φιλοξενεί με ασφάλεια στις παιδικές κατασκηνώσεις της τα παιδιά μας, όπως κάνει εδώ και 31 χρόνια.

Να ευχαριστήσω θερμά τον Μητροπολίτη κ Αλέξιο, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας και όλες τις υπηρεσίες για την άριστη συνεργασία, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες και να υλοποιηθεί γρήγορα το έργο. Στόχος μας είναι το επόμενο καλοκαίρι να φιλοξενηθούν και πάλι τα παιδιά μας για τις διακοπές τους. Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει έμπρακτα το κοινωνικό έργο που επιτελεί για χιλιάδες συμπολίτες μας η Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας», τόνισε ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

π. Χρυσόστομος: Η Ι. Μητρόπολη Νίκαιας καλύπτει ένα κενό και για τους 7 δήμους που στερούνται τέτοιων ειδών πρωτοβουλίες

«Επιτρέψτε μου να μεταφέρω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νίκαιας κ. Αλέξιου στο πρόσωπό σας για το έργο που θα αρχίσει να υλοποιείται και αφορά στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Νίκαιας, οι οποίες φιλοξενούν κατ΄ έτος 1000 και πλέον παιδιά από τις ευαίσθητες οικονομικά περιοχές της Νίκαιας, του Περάματος, του Κερατσινιού, του Κορυδαλλού, της Αγ. Βαρβάρας, του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου.

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί η αγάπη σας προς τα παιδιά αυτά γίνεται πράξη. Πράξη που έρχεται να υλοποιηθεί μέσα από την μελέτη που υπογράψαμε σήμερα και ευχόμαστε για την ταχύτατη υλοποίησή της, ούτως ώστε οι εγκαταστάσεις της κατασκηνώσεως, που έχουν πληγεί από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα, να βελτιωθούν περαιτέρω και τα παιδιά μας να απολαμβάνουν τις διακοπές τους ξέγνοιαστα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό έργο, αφού η Ι.Μ. Νίκαιας καλύπτει ένα κενό και για τους 7 δήμους που στερούνται τέτοιων ειδών πρωτοβουλίες. Έτσι, εσείς τώρα, έρχεστε ως πολύτιμος αρωγός για να μπορέσει η Μητρόπολη, να φιλοξενεί αυτά τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νίκαιας, πατήρ Χρυσόστομος.

Στ. Αντωνάκου: Ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας και τον Σεβασμιώτατο κ. Αλέξιο για το καθημερινό τους έργο

«Ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αλέξιο για το καθημερινό τους έργο προς στήριξη των ευαίσθητων αυτών περιοχών της. Είχαμε δεσμευτεί για αυτό το έργο, και τώρα ο Περιφερειάρχης μας το κάνει πράξη. Επίσης, να απευθύνω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπηρεσίες που εργάστηκαν με γοργούς ρυθμούς για την εκπόνηση της μελέτης», υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ν. Παπαγεωργίου: Από το επόμενο καλοκαίρι, τα παιδιά μας να μπορούν να απολαύσουν όλες τις δραστηριότητες στις κατασκηνώσεις

«Να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου όλους όσους συνδράμουν στο έργο που προσφέρουν οι παιδικές κατασκηνώσεις της Ι. Μητρόπολης Νίκαιας. Να ευχαριστήσω παράλληλα, τον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος με γρήγορα αντανακλαστικά, αντιλήφθηκε την ανάγκη υλοποίησης στήριξης αυτού του έργου και άμεσα προχώρησε στην αναγκαία διαδικασία, ώστε από το επόμενο καλοκαίρι, τα παιδιά μας να μπορούν να απολαύσουν όλες τις δραστηριότητες μέσα από τη διαμονή τους στις παιδικές κατασκηνώσεις», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρεια Αττικής «ΝΕΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ Α.Ε.» Νίκος Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται, ότι η θερινή κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας, λειτουργεί σε ιδιόκτητη έκταση 60 στρεμμάτων στα Δερβενοχώρια (θέση Στεφάνη) για πάνω από 30 χρόνια και φιλοξενούνται πάνω από 1.000 νέοι από τους επτά Δήμους που ποιμαίνει (Περάματος, Κερατσινίου -Δραπετσώνας, Νίκαιας -Αγ. Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω & Χαϊδαρίου). Επιπλέον, η κατασκήνωση φιλοξενεί νέους Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που προέρχονται από τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά και οικονομικά οικογένειες των παραπάνω Δήμων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων