21/07/2020 21/07/2020 Αρχής γενομένης από την διοικητική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης και το γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, ο κος Πλακιωτάκης έκανε έναν κύκλο επαφών με κεντρικό σύνθημα “Δεν ξεπουλάμε τίποτα” ως απάντηση των επικριτών της κυβέρνησης για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης (και άλλων εννέα ανά την Ελλάδα). Λίγες μερές μετά την ανάρτηση...
21 Ιουλίου, 2020 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 18:11

Γ. Πλακιωτάκης: “Δεν ξεπουλάμε τίποτα”

Διαδώστε:
Γ. Πλακιωτάκης: “Δεν ξεπουλάμε τίποτα”

Αρχής γενομένης από την διοικητική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης και το γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου, ο κος Πλακιωτάκης έκανε έναν κύκλο επαφών με κεντρικό σύνθημα “Δεν ξεπουλάμε τίποτα” ως απάντηση των επικριτών της κυβέρνησης για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης (και άλλων εννέα ανά την Ελλάδα).

Λίγες μερές μετά την ανάρτηση των όρων του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, στην πρωτεύουσα του Έβρου βρέθηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Δεν ξεπουλάμε τίποτα – Αναπτύσσουμε τις δυνατότητες του λιμανιού προς όφελος της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης και μέσω αυτού την οικονομία όλης της περιοχής”τόνισε ο υπουργός.

Μιλάμε πλέον για άλλες προοπτικές και δυνατότητες” υπογράμμισε ο κος Πλακιωτάκης. Λίγο νωρίτερα, άλλωστε είχε εξηγήσει ότι “επειδή υπάρχει σύγχυση με τις αναβαθμίσεις και αναπτύξεις λιμένων, μιλάμε για παραχώρηση, μιλάμε για ενοίκιο. Αυτό το λέω για να το καταλάβει και ο τελευταίος κάτοικος της Αλεξανδρούπολης. Το λιμάνι θα αξιοποιηθεί, το Δημόσιο θα παραμείνει μέτοχος, όμως θα προβλέπονται συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η διάθεση μας είναι να επιτρέψουμε στον επενδυτή σε ένα μακροχρόνιο διάστημα να αναπτυχθεί”, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευλόγησε την πρόοδο των διαδικασιών.

Ο κος Πλακιωτάκης κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη συνοδεύεται από διοικητικούς επιτελείς του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ στους σχεδιασμούς συμπεριλαμβάνονται τα λιμάνια της Σαμοθράκης, αλλά και αυτό της Μάκρης.

Άξιο αναφοράς και το σχόλιο του Σεβασμιωτάτου ότιη πόλη ξεκίνησε από το λιμάνι – το λιμάνι έφτιαξε την πόλη”.

πηγή: xronos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων