07/11/2020 07/11/2020 Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του Ελληνορθοδόξου ιερέα π. Νικολάου Κακαβελάκη, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμό από άγνωστο έξω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας το περασμένο Σάββατο 31/10/2020, σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ιερέα, το...
07 Νοεμβρίου, 2020 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2020 - 15:57

ΓΑΛΛΙΑ: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του π. Νικολάου Κακαβελάκη

Διαδώστε:
ΓΑΛΛΙΑ: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του π. Νικολάου Κακαβελάκη

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του Ελληνορθοδόξου ιερέα π. Νικολάου Κακαβελάκη, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμό από άγνωστο έξω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας το περασμένο Σάββατο 31/10/2020, σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ιερέα, το οποίο με δηλώσεις του στον ιστότοπο greekcitytimes.com, ανέφερε ότι “είναι καλά” μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε την Δευτέρα 2/11/2020. Να σημειωθεί ότι ο ιερέας υποβλήθηκε και σε δεύτερη επέμβαση την Τρίτη 3/11/2020.

Επιπλέον, την σταθερή κατάσταση της υγείας του ιερέα επιβεβαιώνει και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μέσω αναρτήσεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ευχόμενος παράλληλα ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στην οικογένειά του και στα καθήκοντά του. Επίσης, προσθέτει ότι έχει τις αισθήσεις του αλλά δεν του επιτρέπεται να δέχεται επισκέψεις ως μέτρο προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης, καθηγητής θεολογίας και πατέρας δύο παιδιών, έχει στενούς δεσμούς με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου καθώς ο αδελφός του, Εμμανουήλ Κακαβελάκης έχει διατελέσει στο παρελθόν Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας. Μέχρι πρόσφατα υπηρέτησε την Ι. Μητρόπολη Γαλλίας, όπου έληξε η απόσπαση του και επρόκειτο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας για την επίθεση στον ιερέα

 

Ελεύθερος ένας ύποπτος για την επίθεση στον ιερέα – Άγνωστος ακόμα ο δράστης

Ο δράστης είναι ακόμα άγνωστος, καθώς ένας πρώην ορθόδοξος μοναχός γαλλικής υπηκοότητας ονόματι Jean-Michel Dhimoïla, ο οποίος ήταν και υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Débout la France, συνελήφθη από την γαλλική αστυνομία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Η εισαγγελία, ερευνώντας τα στοιχεία, έκρινε πως κανένα από αυτά δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του ανθρώπου αυτού στην υπόθεση. Πρόσθεσε δε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί την παράταση της κράτησης του. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική! Σημειώνεται ότι επάνω στον συγκεκριμένο ύποπτο δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

Ο Dhimoïla ήταν κάποτε Ορθόδοξος μοναχός και είχε μια μακροχρόνια προσωπική σύγκρουση με τον ιερέα, γι’ αυτό και θεωρήθηκε ύποπτος. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο πρώην μοναχός και ο ιερέας είχαν μακροχρόνιες διαφορές, που κατέληξαν στα δικαστήρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θύμα επίθεσης ελληνορθόδοξος ιερέας στη Γαλλία

Ο Μητρ Γαλλίας για την επίθεση σε ελληνορθόδοξο ιερέα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας ορθόδοξου ιερέα

Η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας για τον πυροβολισμό του Ιερέα

Ο Έλληνας ιερέας είχε πέσει θύμα επίθεσης από Άραβες πρόσφατα

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων