05/10/2020 05/10/2020 Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Ι.Ναό Προφήτου Ηλία Μ. Μαντίνειας Αβίας, όπου τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Γάμου, της θυγατρός του εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού π. Σωτηρίου Μαστέα. Ο γάμος τελέστηκε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, κατά το αρχαίον τυπικόν της Εκκλησίας. Πολλοί κληρικοί...
05 Οκτωβρίου, 2020 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2020 - 21:24

Γάμος μέσα στη Θεία Λειτουργία: Παντρεύτηκαν και μετέλαβαν

Διαδώστε:
Γάμος μέσα στη Θεία Λειτουργία: Παντρεύτηκαν και μετέλαβαν

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Ι.Ναό Προφήτου Ηλία Μ. Μαντίνειας Αβίας, όπου τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Γάμου, της θυγατρός του εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού π. Σωτηρίου Μαστέα. Ο γάμος τελέστηκε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, κατά το αρχαίον τυπικόν της Εκκλησίας.

Πολλοί κληρικοί παρέστησαν ως και πλήθος πιστών. Όλοι αισθάνθηκαν την μυσταγωγία και το ήθος των πρώτων βυζαντινών χριστιανικών χρόνων, που υπενθύμισε το γεγονός αυτό. Ειδικότερα, οι μελλόνυμφοι, Ελευθέριος και Ευαγγελία απήγγειλαν με σεμνότητα το «Πιστεύω» και το «Πάτερ ἡμῶν» και πρώτοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων «μετά φόβου Θεού, πίστεως καί ἀγάπης», ώστε να στηριχθεί εν Χριστώ η νέα τους κοινή πορεία.

Στο τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης, τους ευχήθηκε να έχουν πάντοτε την ευλογία του Θεού και να δημιουργήσουν μια άριστη χριστιανική οικογένεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων