25/10/2021 25/10/2021 Τι και αν η μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη συνεχίζεται, με την καταγραφή περίπου 1.900 σεισμών μικρού και μεσαίου μεγέθους, η ζωή των κατοίκων συνεχίζεται παρά τα προβλήματα. Ελπίδα μέσα στα χαλάσματα έφερε ένας γάμος, ο οποίος τελέστηκε δίπλα από τα ερείπια του Αγίου Νικολάου στoν Ξηρόκαμπο. Nύφη και γαμπρός, με καταγωγή από το χωριό, δεν...
25 Οκτωβρίου, 2021 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2021 - 12:40

Γάμος στα ερείπια του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο

Διαδώστε:
Γάμος στα ερείπια του Αγίου Νικολάου στον Ξηρόκαμπο

Τι και αν η μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη συνεχίζεται, με την καταγραφή περίπου 1.900 σεισμών μικρού και μεσαίου μεγέθους, η ζωή των κατοίκων συνεχίζεται παρά τα προβλήματα. Ελπίδα μέσα στα χαλάσματα έφερε ένας γάμος, ο οποίος τελέστηκε δίπλα από τα ερείπια του Αγίου Νικολάου στoν Ξηρόκαμπο. Nύφη και γαμπρός, με καταγωγή από το χωριό, δεν ακύρωσαν το μυστήριο, όταν η ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 23 χλμ ανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου, κατέστρεψε μεγάλο μέρος του ναού.

Την είδηση για τον γάμο με κάποιες φωτογραφίες ανήρτησε στο λογαριασμό του ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, ο οποίος έγραψε: «Και όμως ο μοχθηρός Εγκέλαδος δεν γονάτισε τους φίλους μου τους Κρητικούς. Ένας όμορφος γάμος έγινε σήμερα το απόγευμα (σ.σ. χθες) δίπλα στα ερείπια του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο…το ζευγάρι με καταγωγή από Ξερόκαμπο, δεν ήθελε να ακυρώσει τίποτα από τον προγραμματισμένο πολύ πριν γάμο του, και έτσι, μετά από σχετική άδεια, το μυστήριο έγινε δίπλα στα ερείπια του κατεστραμμένου από τον πρόσφατο σεισμό ναού… Να ζήσουν, και ο Άγιος να είναι πάντα στο πλευρό τους».

Σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 1.951 μετασεισμοί εκ των οποίων 800 έχουν μέγεθος κάτω από 2 Ρίχτερ, 900 έχουν μέγεθος πάνω από 2 Ρίχτερ, 233 με μέγεθος πάνω από 3 Ρίχτερ και 17 με μέγεθος πάνω από 4 Ρίχτερ καθώς και ένας με μέγεθος 5,3 Ρίχτερ.

«Εξακολουθούμε να διανύουμε περίοδο έντονης μετασεισμικής φάσης. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η πιθανότητα για άλλο μετασεισμό της τάξης του πέντε είναι μεν υπαρκτή αλλά πολύ μικρή. Η μετασεισμική ακολουθία είναι απόλυτα φυσιολογική. Ωστόσο, επειδή η ανάλυση των μέχρι τώρα δεδομένων δείχνει ότι η ακολουθία στο Αρκαλοχώρι θα συνεχιστεί και πιθανό να έχουμε επιπλέον μεσαίου μεγέθους μετασεισμούς όπως αυτούς που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, υπενθυμίζω πάλι στους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι και στις γύρω περιοχές να είναι πολύ προσεχτικοί ως προς το να επισκέπτονται ήδη σπίτια με ζημιές. Κάτι το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο σε περίπτωση μεσαίου μεγέθους μετασεισμών» επισημαίνει ο κ. Τσελέντης.

Πηγή: briefingnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων