04/12/2023 04/12/2023 Κλιμακώνει τον πόλεμο το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του πλέον και στο νότο. Ο ισραηλινός στρατός, σκιαγράφησε τις μάχες ως εξίσου «σθεναρές και διεξοδικές» όπως και στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με Παλαιστίνιους αξιωματούχους σύμφωνα με το Al Jajeera να κάνουν λόγο για 700 νεκρούς μέσα σε μόλις ένα...
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2023 - 8:44

Γάζα: Σφοδρή κλιμάκωση του πολέμου

Διαδώστε:
Γάζα: Σφοδρή κλιμάκωση του πολέμου

Κλιμακώνει τον πόλεμο το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του πλέον και στο νότο. Ο ισραηλινός στρατός, σκιαγράφησε τις μάχες ως εξίσου «σθεναρές και διεξοδικές» όπως και στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με Παλαιστίνιους αξιωματούχους σύμφωνα με το Al Jajeera να κάνουν λόγο για 700 νεκρούς μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό από την έναρξη των ισραηλινών αντιποίνων στις 7 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, το Ιράν προειδοποίησε για «επέκταση του πολέμου» εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει τους ανελέητους βομβαρδισμούς, ενώ ανησυχία προκαλεί το ότι οι Χούθι της Υεμένης έβαλαν στο στόχαστρο φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ισραηλινά όπως τα χαρακτήρισαν, κάτι που διέψευσαν οι Ισραηλινοί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας πλήγμα σε είσοδο του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «πολλοί» άμαχοι, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Η Χαμάς κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της την «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τον ισραηλινό στρατό.

Όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο για να επιβεβαιώσει αν πράγματι βομβάρδισε την περίμετρο του νοσοκομείου αυτού, ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως. Η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία του Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς πως εγκαθιστά υποδομές της κάτω από νοσοκομεία και ότι χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες, κάτι που αρνείται το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

“Πέρα από κάθε όριο” οι συνθήκες στη Γάζα

Αξιωματούχος της Unicef, ο Τζέιμς Έλντερ μιλώντας στο BBC περιέγραψε κατάσταση πανικού και σκηνικό εμπόλεμης ζώνης στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιουνίς.

Είπε ότι άκουγε συνεχώς μεγάλες εκρήξεις κοντά στο νοσοκομείο και ότι έφταναν παιδιά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τρομερά εγκαύματα, πληγές και σπασμένα οστά από θραύσματα.

«Είναι ένα νοσοκομείο στο οποίο πηγαίνω τακτικά και τα παιδιά με γνωρίζουν, όπως και οι οικογένειες. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι με πιάνουν από το χέρι και μου λένε ‘σας παρακαλώ πάρτε μας κάπου να είμαστε ασφαλείς. Πού είναι ασφαλές;..Δυστυχώς κάνουν μια ερώτηση στην οποία η μόνη απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά μέρος ασφαλές. Και αυτό περιλαμβάνει, όπως γνωρίζουν, και το ίδιο το νοσοκομείο», είπε.

Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας δήλωσε στο Al Jazeera ότι οι συνθήκες σε όλη τη Γάζα είναι «πέρα από κάθε όριο», λέγοντας ότι οι διασώστες δεν διαθέτουν τα μέσα για να φτάσουν σε όλα τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών.

«Υπάρχουν δεκάδες άμαχοι που σκοτώνονται σε κάθε αεροπορική επιδρομή. Εκατοντάδες τραυματίζονται επίσης», δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Πληροφορίες: ertnews.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων