10/07/2020 10/07/2020 Δύο σενάρια αναφορικά με την επικείμενη ανακοίνωση της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το καθεστώς της Αγιά Σοφιάς, προβάλει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΓενίΣαφάκ. Και τα δύο σενάρια πάντως, μιλούν για ακύρωση από το ΣτΕ της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου του 1934, για μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε μουσείο. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα,...
10 Ιουλίου, 2020 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2020 - 9:01

ΓενίΣαφάκ: Δύο σενάρια για την Αγία Σοφία

Διαδώστε:
ΓενίΣαφάκ: Δύο σενάρια για την Αγία Σοφία

Δύο σενάρια αναφορικά με την επικείμενη ανακοίνωση της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το καθεστώς της Αγιά Σοφιάς, προβάλει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ΓενίΣαφάκ.
Και τα δύο σενάρια πάντως, μιλούν για ακύρωση από το ΣτΕ της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου του 1934, για μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε μουσείο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το πρώτο σενάριο κάνει λόγο για υπογραφή νέου διατάγματος από τον πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν, ώστε η Αγία Σοφία να ανοίξει ξανά ως τζαμί.
Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, ο Πρόεδρος Ερντογάν θα αποστείλει την απόφαση του ΣτΕ στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων/Ιδρυμάτων, καλώντας την να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων