14/07/2021 14/07/2021 Για το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η είσοδος στις εκκλησίες, όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους, μόνο σε εμβολιασμένους ερωτήθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.   Ο κ. Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδας» και, όταν ερωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Έχει γίνει η κουβέντα με την εκκλησία και...
14 Ιουλίου, 2021 - 12:28

Γεωργιάδης: «Θα αφήσουμε την εκκλησία να κανονίσει μόνη της»

Διαδώστε:
Γεωργιάδης: «Θα αφήσουμε την εκκλησία να κανονίσει μόνη της»

Για το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η είσοδος στις εκκλησίες, όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους, μόνο σε εμβολιασμένους ερωτήθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδας» και, όταν ερωτήθηκε σχετικά, απάντησε: «Έχει γίνει η κουβέντα με την εκκλησία και καλά κάνετε και με ρωτάτε. Η χθεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και η δήλωση του Μακαριωτάτου ήταν εκπληκτικές. Η εκκλησία για άλλη μία φορά σε πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, απευθυνόμενη σε έναν κόσμο που είναι δύσπιστος, έχει βγει μπροστά και κηρύσσει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού».

Στην ερώτηση του Άκη Παυλόπουλου: «Γιατί δεν λέτε μόνο εμβολιασμένοι στην εκκλησία;», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Όπως ακριβώς σας είπα για την βουλή που έχει αυτεξούσιο και αποφασίζει μόνη της, το ίδιο θα πω και για την εκκλησία. Ο ιερός ναός της εκκλησίας δεν είναι όπως όλα τα άλλα κτίρια. Έχει ξεχωριστούς κανόνες. Είναι το άσυλο των ανθρώπων που δεν ρωτάει ποτέ ποιος είναι, τι είναι, γιατί μπήκε. Για αυτό θα αφήσουμε την εκκλησία μόνη της να κανονίσει».

Το θέμα της βουλής

Νωρίτερα, ο Υπουργός είχε ερωτηθεί για το αν υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και τι πρέπει να γίνει με αυτούς. Σε αυτό ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει, συμπληρώνοντας: «Κατά τη γνώμη μου, όπως θεσπίσαμε ότι σε κλειστούς χώρους δεν μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι και από τη στιγμή που η Βουλή είναι κλειστός χώρος, δεν μπορούν να μπαίνουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Να είναι μόνο μέσω Zoom. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το αποφασίσει η Βουλή. Από τη στιγμή που λέμε ότι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την Βουλή».

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα που έχει προκύψει με τους ανεμβολίαστους και το πώς θα μπορούν να πηγαίνουν στην τουαλέτα μίας επιχείρησης, αφού αναγκαστικά θα πρέπει να περνάνε από τον εσωτερικό χώρο, είπε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούν να φοράνε την μάσκα τους και να πηγαίνουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων