30/05/2020 30/05/2020 Ο Πρόεδρος της Τουρκίας διοχετεύει τη συσσωρευμένη πίεση που έχει «με ενέργειες που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι υψηλού συμβολισμού, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για προσβολές της ιστορίας και της ανθρωπότητας»: αυτη αντίδραση είχε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κληθείς – να σχολιάσει τα χθεσινά γεγονότα στην Αγία Σοφία κλήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης,...
30 Μαΐου, 2020 - 15:24

Γεραπετρίτης: “Αυτές οι νέου τύπου απειλές θα στραφούν εναντίον της Τουρκίας”

Διαδώστε:
Γεραπετρίτης: “Αυτές οι νέου τύπου απειλές θα στραφούν εναντίον της Τουρκίας”

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας διοχετεύει τη συσσωρευμένη πίεση που έχει «με ενέργειες που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι υψηλού συμβολισμού, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για προσβολές της ιστορίας και της ανθρωπότητας»: αυτη αντίδραση είχε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κληθείς – να σχολιάσει τα χθεσινά γεγονότα στην Αγία Σοφία κλήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, από το ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Όμως, «αυτές οι νέου τύπου απειλές θα στραφούν εν τέλει εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογάν», προειδοποίησε. Ενώ αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών τη Δευτέρα διαβεβαίωσε τους γονείς ότι η ελληνική Πολιτεία έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Σε ό,τι φορά τις πτήσεις από το εξωτερικό, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε καθολικούς ελέγχους των επιβατών από επιβαρυμένες χώρες.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη από τα ελληνο-τουρκικά και τις προκλήσεις στην Αγία Σοφία, ο υπουργός Επικρατείας διατύπωσε τη θέση ότι, «είναι προφανές ότι πρόκειται για μία κίνηση που δείχνει την ανάγκη του Ερντογάν να διοχετεύσει την πίεση την οποία δέχεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με ενέργειες που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι υψηλού συμβολισμού, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για προσβολές της ιστορίας και της ανθρωπότητας.

Ο Ερντογάν, συμπλήρωσε, «βρίσκεται μπροστά από μια μεγάλη δίνη. Έχει υποστεί μεγάλες διπλωματικές ήττες στα μέτωπα που έχει ανοίξει, υπέστη τη σοβαρότατη -και πρώτη, νομίζω, σε δεκαετίες- μεγάλη επιχειρησιακή ήττα στον Έβρο, που στοίχισε στο κύρος όσο και στη διεθνή του εικόνα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων