06/03/2021 06/03/2021 Γιώργος Γεραπετρίτης για τον εορτασμό του Πάσχα: «Η ελπίδα μας είναι ότι θα είναι στα χωριά μας» – Τι είπε για Καθαρά Δευτέρα, παράταση μέτρων και 25η Μαρτίου Να βάλουν «πλάτη» σε «μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια», κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εκφράζοντας την ελπίδα του, για λιγότερα κρούσματα την 25η Μαρτίου, αλλά...
06 Μαρτίου, 2021 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2021 - 12:28

Γεραπετρίτης: Ελπίδα πως θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας

Διαδώστε:
Γεραπετρίτης: Ελπίδα πως θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά μας

Γιώργος Γεραπετρίτης για τον εορτασμό του Πάσχα: «Η ελπίδα μας είναι ότι θα είναι στα χωριά μας» – Τι είπε για Καθαρά Δευτέρα, παράταση μέτρων και 25η Μαρτίου

Να βάλουν «πλάτη» σε «μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια», κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εκφράζοντας την ελπίδα του, για λιγότερα κρούσματα την 25η Μαρτίου, αλλά και για άρση των περιορισμών μετακίνησης την περίοδο του Πάσχα.

Κληθείς να απαντήσει σε τηλεοπτική συνέντευξη, αν υπάρχει περίπτωση παράτασης των μέτρων πέραν της Καθαράς Δευτέρας, ο κ. Γεραπετρίτης επικαλέστηκε τις δύο βασικές παραδοχές της κυβέρνησης, πρώτον ότι ακούει τους ειδικούς, δεύτερον ότι αξιολογεί επίκαιρα τα δεδομένα. Τούτων δοθέντων, «οι δέκα ημέρες που απομένουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, είναι μια… αιωνιότητα», είπε διαβεβαιώνοντας ότι «επίκαιρα θα αξιολογήσουμε την επόμενη Παρασκευή, σε μία εβδομάδα, για να δούμε πώς πηγαίνουν τα πράγματα».

Για το επόμενο ημερολογιακό ορόσημο, την 25η Μαρτίου, απάντησε πως είναι «αρκετά πρώιμο» να ειπωθεί από τώρα αν θα είμαστε σε καθεστώς lockdown ή όχι, ωστόσο «η αίσθηση που έχω και η επιθυμία μας είναι να μπορέσουμε να είμαστε πιο ανοιχτοί ως κοινωνία και ως αγορά, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων», είπε ο υπουργός Επικρατείας δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η κατάσταση το Πάσχα, απάντησε ως εξής: «όταν είπα ότι η Καθαρά Δευτέρα είναι μια… αιωνιότητα, μπορείτε να φαντασθείτε τι ισχύει για τις 2 Μαΐου που είναι το Πάσχα, είμαστε πάρα πολύ μακριά από εκεί. Η αίσθηση είναι ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα το Πάσχα, θα μπορέσουμε δηλαδή να κάνουμε ένα Πάσχα το οποίο μπορεί να μην είναι απολύτως παραδοσιακό αλλά πολύ πιο ανοιχτό σε σχέση με πέρυσι (…) η ελπίδα μας είναι ότι θα είναι στα χωριά μας, βεβαίως ορισμένα πράγματα θα μείνουν στην καθημερινότητά μας, όπως η μάσκα, τα μέτρα πρόληψης. Πάρα ταύτα η διάθεσή μας είναι να υπάρξει άρση των περιορισμών μετακίνησης», επεσήμανε επίσης.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων