06/05/2020 06/05/2020 “Η εκκλησία επέδειξε πολύ υψηλό φρόνημα” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προσθέτοντας ότι αυτό “θα της το πιστώσει η κοινωνία, η οποία μας κρίνει όλους, και τους πολιτικούς και την Εκκλησία και τους κοινωνικούς εταίρους, όλοι κρινόμαστε κάθε ημέρα». Ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 αναφέρθηκε στις εικόνες συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν στην...
06 Μαΐου, 2020 - 14:18

Γεραπετρίτης: Η εκκλησία επέδειξε πολύ υψηλό φρόνημα

Διαδώστε:
Γεραπετρίτης: Η εκκλησία επέδειξε πολύ υψηλό φρόνημα

“Η εκκλησία επέδειξε πολύ υψηλό φρόνημα” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προσθέτοντας ότι αυτό “θα της το πιστώσει η κοινωνία, η οποία μας κρίνει όλους, και τους πολιτικούς και την Εκκλησία και τους κοινωνικούς εταίρους, όλοι κρινόμαστε κάθε ημέρα».
Ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 αναφέρθηκε στις εικόνες συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν στην Αγία Παρασκευή: «Δυστυχώς είχαμε χθες πολύ αρνητικές εικόνες σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όχι μόνο της Αγ. Παρασκευής, και στην περιφέρεια, και στη Δεξαμενή, είχαμε αρκετά τέτοια φαινόμενα. Εκεί είδαμε κυρίως παιδιά να παίρνουν το ποτό τους και να συγκεντρώνονται είτε έξω από το μαγαζί -που η αγορά αυτοσχέδια τα μετατρέπει από απλά καφέ σε καταστήματα που δίνουν όρθια ποτό- ή, ακόμη ακόμη, και σε πλατείες. Αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε με κάθε μέσο και δεν θα είναι σωστό το παιδαγωγικό υπόδειγμα να αφήσουμε μερικές περιοχές», ανέφερε συγκεκριμένα για τα περιστατικά αυτά.
Εκείνο, άλλωστε, το οποίο «έχουμε καταφέρει πάνω από όλα ως κοινωνία, είναι να στηριχθούμε στην πειθώ και όχι στον καταναγκασμό. Θέλω να το λέω υπερηφάνως ότι η ελληνική κοινωνία συστρατεύθηκε, όχι επειδή επιβάλαμε καταναγκασμούς». Κατά την άποψη του υπουργού, η ελληνική κοινωνία πείσθηκε -«έχουμε μετασχηματίσει τη δημοκρατία μας σε μια δημοκρατία της πειθούς», σημείωσε εμφαντικά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων