14/12/2020 14/12/2020 Ο επικεφαλής της καγκελαρίας της Γερμανίας, Χέλγκε Μπράουν έκανε έκκληση στις θρησκευτικές κοινότητες να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα παρακολουθώντας διαδικτυακά τις λειτουργίες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. «Δυστυχώς, πρέπει επίσης να καταφύγουμε σε τρόπους μείωσης των επαφών στις θρησκευτικές λειτουργίες. Αυτό πρέπει να προετοιμασθεί καλά και να γίνει πραγματικά μόνο ό,τι είναι υπεύθυνο. Ασφαλώς, η θρησκευτική...
14 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:10

Γερμανία: Διαδικτυακά τις λειτουργίες των Χριστουγέννων

Διαδώστε:
Γερμανία: Διαδικτυακά τις λειτουργίες των Χριστουγέννων

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας της Γερμανίας, Χέλγκε Μπράουν έκανε έκκληση στις θρησκευτικές κοινότητες να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα παρακολουθώντας διαδικτυακά τις λειτουργίες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δυστυχώς, πρέπει επίσης να καταφύγουμε σε τρόπους μείωσης των επαφών στις θρησκευτικές λειτουργίες. Αυτό πρέπει να προετοιμασθεί καλά και να γίνει πραγματικά μόνο ό,τι είναι υπεύθυνο. Ασφαλώς, η θρησκευτική ελευθερία αποτελεί ουσιαστικό θεμελιώδες δικαίωμα και τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια οποιαδήποτε γιορτή», είπε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο ραδιόφωνο Bερολίνου- Bρανδεμβούργου (rbb).

Ο Χέλγκε Μπράουν, αναφερόμενος στις επικρίσεις για έλλειψη σχεδίου, υπερασπίστηκε την ασκηθείσα πολιτική για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τόσο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και από τις κυβερνήσεις των κρατιδίων:

«Δεν μπορεί να σχεδιάσει κανείς μακροπρόθεσμα πως θα αντιμετωπισθεί μια πανδημία. H κατάσταση αλλάζει κάθε λίγες εβδομάδες και με βάση αυτήν πρέπει οι πολιτικοί να αντιδρούν. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι παραδοσιακά δύο πολύ δύσκολοι μήνες, και όσον αφορά τη γρίπη, οπότε πρέπει να υποθέσουμε ότι θα είναι και τώρα επίσης δύο δύσκολοι μήνες κατά τους οποίους θα χρειαστεί να αντιδράσουμε και βραχυπρόθεσμα», εξήγησε.

«Το θετικό μήνυμα είναι ότι τα πράγματα θα είναι ευκολότερα ξανά την άνοιξη. Σταδιακά, όλο και περισσότερα εμβόλια θα εγκριθούν και η πανδημία θα χάσει τον φόβο που προκαλεί», κατέληξε ο επικεφαλής της Καγκελαρίας.

Πηγή: iefimerida.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων