12/02/2020 12/02/2020 Η Ιερά Κοινοβιακή Μονή Πλάτιν Πέτρου-Βόντα Ρουμανίας και οι εκδόσεις ΑΘΩΣ παρουσιάζουν τον τόμο ‘Ζωή Θυσιαζόμενης Αγάπης, Γέρων Ιουστίνος Πίρβου”. Η παρουσίαση θα γίνει σε τρεις διαδοχικές εκδηλώσεις στα τέλη Φεβρουαρίου. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό η ζωή και το έργο ενός από τους πιο σεβαστούς και αγαπητούς στη Ρουμανία πατέρες των ημερών...
12 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2020 - 10:03

Γέρων Ιουστίνος Πίρβου: Πρώτη φορά στην Ελλάδα η ζωή και το έργο του

Διαδώστε:
Γέρων Ιουστίνος Πίρβου: Πρώτη φορά στην Ελλάδα η ζωή και το έργο του

Η Ιερά Κοινοβιακή Μονή Πλάτιν Πέτρου-Βόντα Ρουμανίας και οι εκδόσεις ΑΘΩΣ παρουσιάζουν τον τόμο ‘Ζωή Θυσιαζόμενης Αγάπης, Γέρων Ιουστίνος Πίρβου”. Η παρουσίαση θα γίνει σε τρεις διαδοχικές εκδηλώσεις στα τέλη Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό η ζωή και το έργο ενός από τους πιο σεβαστούς και αγαπητούς στη Ρουμανία πατέρες των ημερών μας, ο οποίος κατέκτησε την πνευματική ελευθερία ζώντας εν αιχμαλωσία και στήριξε τον δοκιμαζόμενο λαό.

Οι εκδηλώσεις αναλυτικά:

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου θα προλογίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος Βλάχος.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στην Αγία Τριάδα Πειραιώς θα προλογίσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, θα προλογίσει εκπρόσωπος της Εστίας Πατερικών Μελετών, με την συνεργασία της οποίας γίνεται η εκδήλωση.

Για την παρουσίαση του τόμου θα έρθουν από την Ρουμανία και θα μιλήσουν άνθρωποι, που γνώρισαν τον Γέροντα από κοντά. Συγκεκριμένα:

– η Γερόντισσα Ιουστίνα, ηγουμένη της Ι.Μ. Πάλτιν-Πέτρου Βόντα, της μεγαλυτέρας γυναικείας κοινοβιακής μονής της Ρουμανίας,

– ο π. Στέφανος Μίντεα (p. Ștefan Mindea), αρχιδιάκονος στην Ιερά Επισκοπή Τόμιδος και ιατρός νευροχειρουργός, πνευματικό τέκνο του Γέροντος,

– η σκηνοθέτις Carmen Olaru, δημιουργός ταινίας μικρού μήκους αφιερωμένης στην ζωή του Γέροντος.

Την έκδοση θα παρουσιάσει η μεταφράστρια του έργου Χαρά Λιαναντωνάκη.

Την εκδήλωση του Πειραιά στην Αγία Τριάδα θα συντονίσει ο Λυκούργος Μαρκούδης.

Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία και θα ακολουθήσει κέρασμα και συζήτηση.

Για κράτηση θέσεων καλέστε στις εκδόσεις Σταμούλη, που έχουν την κεντρική διάθεση του βιβλίου στο 210-52 38 305 η στείλατε μήνυμα στο  [email protected]  

Χορηγοί επικοινωνίας:

Πειραϊκή Εκκλησία

Πεμπτουσία

www.stamoulis.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων