21/10/2021 21/10/2021 Την επιθυμία τους να δουν την υποδοχή που αξίζει στον πνευματικό ηγέτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εκφράζουν με επιστολή τους στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, 48 Αμερικανοί γερουσιαστές, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του στις 23 Οκτωβρίου. Μάλιστα, στην επιστολή παρουσιάζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως μια παγκόσμια προσωπικότητα, που έχει παίξει...
21 Οκτωβρίου, 2021 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2021 - 9:30

Γερουσιαστές σε Μπάιντεν για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Διαδώστε:
Γερουσιαστές σε Μπάιντεν για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Την επιθυμία τους να δουν την υποδοχή που αξίζει στον πνευματικό ηγέτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εκφράζουν με επιστολή τους στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, 48 Αμερικανοί γερουσιαστές, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψή του στις 23 Οκτωβρίου. Μάλιστα, στην επιστολή παρουσιάζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως μια παγκόσμια προσωπικότητα, που έχει παίξει σημαίνοντα ρόλο στην προώθηση της ειρήνης μέσω του διαθρησκευτικού διαλόγου. Παράλληλα, κάνουν λόγο για το πρωτόκολλο που είχε τηρήσει ως αντιπρόεδρος ο ίδιος ο Μπάιντεν στην προηγούμενη επίσκεψη του Πατριάρχη στις ΗΠΑ, το 2009, και υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για έναν πρωτοπόρο περιβαλλοντικό ηγέτη, ο οποίος έθεσε το θεολογικό υπόβαθρο στα θέματα της οικολογίας.

Η πρωτοβουλία για την αποστολή της διακομματικής επιστολής ανήκει στον Δημοκρατικό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον Ρεπουμπλικάνο συνάδελφο του, Μάρκο Ρούμπιο. Οι Αμερικανοί γερουσιαστές επισημαίνουν στον Πρόεδρο ότι ανυπομονούν να καλωσορίσουν τον κ. Βαρθολομαίο και εκφράζουν την επιθυμία να δουν την υποδοχή που αξίζει στον πνευματικό ηγέτη της δεύτερης μεγαλύτερης Χριστιανικής Εκκλησίας στον κόσμο.

«Με τους πολλούς ψηφοφόρους μας, μέλη της Ορθόδοξης Χριστιανικής κοινότητας σε όλη τη χώρα, περιμένουμε να καλωσορίσουμε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2021. Ελπίζουμε ότι αυτό το ταξίδι στην Ουάσιγκτον, θα πραγματοποιηθεί με εξαιρετικό τρόπο και με το κατάλληλο πρωτόκολλο με το οποίο τον φιλοξενήσατε ως αντιπρόεδρος το 2009. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την εκλογή του ως Οικουμενικού Πατριάρχη. Όπως γνωρίζετε, ένα εξαιρετικό καλωσόρισμα είναι κατάλληλο για τον πνευματικό ηγέτη της δεύτερης μεγαλύτερης Χριστιανικής Εκκλησίας στον κόσμο και ένα άτομο με τα πολλά πολύτιμα επιτεύγματά του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

«Εκτιμούμε το γεγονός ότι η Παναγιότητά Του είναι ένας κορυφαίος παγκοσμίως υπέρμαχος του διαθρησκευτικού διαλόγου και της ειρήνης. […] Γνωρίζουμε ότι ο Άγιος Πέτρος ξεκίνησε στην Εκκλησία και τη διακονία του στη Ρώμη και ο Απόστολος Ανδρέας ξεκίνησε στη σημερινή Τουρκία, στην τοποθεσία της έδρας της Παναγιότητάς του και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Θαυμάζουμε την υψηλή εκτίμηση που έχουν (παγκοσμίως) για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως εξέχοντα διεθνή περιβαλλοντικό ηγέτη. Είναι γνωστός ως ο “Πράσινος Πατριάρχης”. Χαιρόμαστε που οι αναγνωρίσεις του περιλαμβάνουν την υψηλότερη τιμή του Κογκρέσου μας – το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου – το οποίο καταλαβαίνουμε ότι βοηθήσατε για να εξασφαλίσει το 1997. Αυτή η επίσκεψη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το Κογκρέσο μας και την κυβέρνησή μας να ακολουθήσουμε τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη και να δείξουμε την αμοιβαία επιθυμία μας για πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας», τονίζουν χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων