07/03/2022 07/03/2022 Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στην Τουρκία, και ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα υποδεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Το γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν, φαίνεται ότι θα γίνει στην τουρκική προεδρική κατοικία. Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης θα είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο...
07 Μαρτίου, 2022 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2022 - 14:18

Γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:
Γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει στην Τουρκία, και ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα υποδεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Το γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν, φαίνεται ότι θα γίνει στην τουρκική προεδρική κατοικία. Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης θα είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσει τη λειτουργία στο Φανάρι για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, κι έπειτα οι δύο ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας θα γευματίσουν μαζί την Κυριακή.

Μετά την εισβολή στη Ρωσία, ο Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Βουλή είχε πει: «Πρέπει να συναντηθώ με τον πρόεδρο Ερντογάν . Μετά από αυτή την εισβολή, η νέα κατάσταση απαιτεί να συναντηθούμε με την Τουρκία».

Το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο και ο Ταγίπ Ερντογάν να είναι στην Κωνσταντινούπολη.

Από την ελληνική πλευρά πάντως δεν υπάρχει, προς το παρόν, επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων.

«Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μία τέτοια συνάντηση. Είμαστε εξάλλου δύο χώρες που συγκροτούμε τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Έχουμε να συζητήσουμε ευρύτερες διεθνείς εξελίξεις». Αυτό έλεγε την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο.

Πηγή φωτογραφίας: protothema

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων