09/12/2021 10/12/2021 «Η σύγκληση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821. Το νησί αυτό είναι ο γενέθλιος τόπος, αλλά και η τελευταία κατοικία μιας από τις μεγαλύτερες μορφές του σύγχρονου ελληνισμού, του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας, του Ιωάννη Καποδίστρια. Ως εκ τούτου,...
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2021 - 0:04

Εισήγηση για κατάργηση της ευχής «Καλά Χριστούγεννα»

Διαδώστε:
Εισήγηση για κατάργηση της ευχής «Καλά Χριστούγεννα»

«Η σύγκληση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Κέρκυρα συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821. Το νησί αυτό είναι ο γενέθλιος τόπος, αλλά και η τελευταία κατοικία μιας από τις μεγαλύτερες μορφές του σύγχρονου ελληνισμού, του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας, του Ιωάννη Καποδίστρια. Ως εκ τούτου, η επιλογή μας δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα μιας ενωμένης Ευρώπης, με σεβασμό στο δίκαιο, στην ελευθερία και στις χριστιανικές αρχές της. Δηλαδή, τις αξίες που πρέσβευε ο Καποδίστριας και φιλοδοξεί να υπηρετεί και να προβάλει ο θεσμός της ΔΣΟ, ο οποίος περιλαμβάνει στους κόλπους του εκπροσώπους 25 κοινοβουλίων».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις συναντήσεις που είχε με τις τοπικές πολιτικές και θρησκευτικές αρχές της Κέρκυρας, με αφορμή τις εργασίες της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, που θα πραγματοποιηθούν στο νησί.

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσφέρει εκδόσεις της ΔΣΟ στη δήμαρχο Κερκύρας

 

Ενότητα των Χριστιανών

Επιπλέον, υπογράμμισε «και τον συμβολισμό που έχει η σύμπτωση των εργασιών της ΔΣΟ με την εορτή του πολιούχου της Κέρκυρας, του Αγίου Σπυρίδωνα, ενός Αγίου των πρώτων χριστιανικών αιώνων της ενωμένης χριστιανοσύνης που τιμούμε τόσο οι Ορθόδοξοι όσο και οι Καθολικοί. Οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για την ενότητα του χριστιανικού κόσμου στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως το μέλλον της Ευρώπης. Δυστυχώς, στον “Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης”, που εγκαινίασε η ΕΕ, απουσιάζουν αναφορές στις χριστιανικές αξίες της Ευρώπης. Αντιθέτως, παρακολουθούμε μια προσπάθεια θρησκευτικού αποχρωματισμού της Ευρώπης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την προκλητική εισήγηση της Μαλτέζας Επιτρόπου που προτρέπει στην αποφυγή της ευχής “Καλά Χριστούγεννα” και στην αντικατάστασή της με το ουδέτερο “Καλές Γιορτές”. Το έγγραφο μετά τις αντιδράσεις αποσύρθηκε, αλλά μαρτυρά τον τρόπο σκέψης της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. Οι χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης επηρέασαν καθοριστικά τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και δεν μπορούμε να τις απαρνηθούμε στο όνομα καμίας πολιτικής ορθότητας».

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσφέρει εκδόσεις της ΔΣΟ στη δήμαρχο Κερκύρας

 

Ορθόδοξοι βουλευτές από 10 χώρες

Να σημειωθεί ότι στις εργασίες της ΔΣΟ, εκτός της ελληνικής, συμμετέχουν αντιπροσωπείες από τη Ρωσία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, βουλευτή της Κρατικής Δούμας, κ. Σεργκέι Γαβρίλοφ, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Αρμενία, τη Συρία και την Ιορδανία.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ με τον αναπληρωτή Γ.Γ., βουλευτή, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Σύμβουλο της Οργάνωσης δρ. Κώστα Μυγδάλη, με την άφιξή τους στην Κέρκυρα, είχαν συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο, την δήμαρχο Κέρκυρας κα Μερόπη Υδραίου και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Ζορμπά.

 

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ προσφέρει αντίγραφο γκραβούρας του Αγίου Όρους στον Μητροπολίτη Κερκύρας

 

Οι εργασίες της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ στις 10 και 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να επικεντρωθούν στον απολογισμό της δράσης του θεσμού σε θέματα όπως, η πορεία του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης και η υπεράσπιση των χριστιανικών αρχών της, η προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής από τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, η προώθηση του διαλόγου μεταξύ των εκπροσώπων διαφορετικών θρησκευτικών δογμάτων και θρησκειών με σκοπό την ειρήνη και την συνεργασία και η ανάδειξη του ζητήματος της μετατροπής του Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την τουρκική ηγεσία.

Κατά την παραμονή των αντιπροσωπειών των ορθοδόξων βουλευτών στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης με επιμνημόσυνη δέηση, τιμητική αναφορά και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας. Τέλος, τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της νήσου, θα παρακολουθήσουν τον αρχιερατικό εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

 

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ στον αντιπεριφερειάρχη Ιόνιων Νήσων

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Μητροπολίτη Κερκύρας με τον Γ.Γ. της Δ.Σ.Ο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων