22/10/2021 22/10/2021 Η στρατιωτική παρέλαση που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου, όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, θα έχει διάρκεια 60 λεπτών, ενώ οι μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν κανονικά σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες βάσει της εγκυκλίου η διάρκειά δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 60 λεπτά. Το πρωί εστάλη...
22 Οκτωβρίου, 2021 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2021 - 11:28

Για 60 λεπτά η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Για 60 λεπτά η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Η στρατιωτική παρέλαση που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου, όπως προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, θα έχει διάρκεια 60 λεπτών, ενώ οι μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν κανονικά σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες βάσει της εγκυκλίου η διάρκειά δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 60 λεπτά.

Το πρωί εστάλη απαντητική επιστολή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, από αρμόδιο υπουργείο η οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για αυστηρή τήρηση του χρονικού διαστήματος των 60 λεπτών στην στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα θυμίζει την αντίστοιχη της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι  “οι παρελάσεις της 28η Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά, με τα προστατευτικά μέτρα που υπάρχουν σήμερα”.

Αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθαρίζουν ότι θα γίνουν κανονικά διαψεύδοντας δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Προς τούτο παραπέμπουν στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας. Αναμένεται διευκρινιστικό δελτίο Τύπου εντός της ημέρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων