20/05/2020 20/05/2020 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Προέδρου Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς περί δημιουργίας “Ορθόδοξης Εκκλησιάς των Μαυροβουνίων». Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Τζουκάνοβιτς είχε υποστηρίζει ότι η χώρα του χρειάζεται τη δική της ανεξάρτητη εκκλησία προκειμένου να απαγκιστρωθεί από “τον σερβικό εθνικισμό” Σχολιάζοντας τα λεγόμενα αυτά ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, μετά...
20 Μαΐου, 2020 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2020 - 9:19

Για “Εκκλησία του Μαυροβουνίου” μιλά ο Μ. Τζουκάνοβιτς

Διαδώστε:
Για “Εκκλησία του Μαυροβουνίου” μιλά ο Μ. Τζουκάνοβιτς

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Προέδρου Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς περί δημιουργίας “Ορθόδοξης Εκκλησιάς των Μαυροβουνίων». Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Τζουκάνοβιτς είχε υποστηρίζει ότι η χώρα του χρειάζεται τη δική της ανεξάρτητη εκκλησία προκειμένου να απαγκιστρωθεί από “τον σερβικό εθνικισμό”
Σχολιάζοντας τα λεγόμενα αυτά ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, μετά τη Θεία Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Τσετίνιε είπε: “«Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου κηρύττει τη Σατανική Εκκλησία και θέλει να μετατρέψει το Μαυροβούνιο σε δαιμονική, σατανική κοινότητα”.
Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στρέφεται εκ νέου στον άθεο, σατανικό δρόμο, που είναι αντίθετος από τον δρόμο των αγίων και ενδόξων πατέρων τον Άγιο Σάββα και τον Άγιο Πέτρο μητροπολίτη Μαυροβουνίου.
«Αυτό κάνει σήμερα η κυβέρνηση, βασίζοντας το μέλλον του Μαυροβουνίου στη θεοκτονία και την αδελφοκτονία, σε εκείνο δηλαδή που έγινε εδώ κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μόνο κάποιος που έχει χάσει το μυαλό του, που είναι σατανικός, μπορεί να βασίσει το μέλλον του Μαυροβουνίου σε αυτό», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι Πρόεδρος της χώρας θέτει το Μαυροβούνιο εκ νέου σε αδιέξοδο, ακολουθώντας το μονοπάτι του θανάτου.
«Το αληθινό Μαυροβούνιο είναι το Μαυροβούνιο του Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού, του οποίου τα λείψανα φιλάμε εδώ. Αυτό το Μαυροβούνιο δεν έχει ακολουθήσει ποτέ το μονοπάτι που οδηγεί στην αδιέξοδο, στο πουθενά, αλλά την οδό που οδηγεί στην αιώνια ζωή και μας μαρτυρεί εκείνη την οδό και την αλήθεια, εκείνη τη ζωή και τη δικαιοσύνη, των οποίων οι μάρτυρες είναι οι θαυμάσιοι άγιοί μας. », κατέληξε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, μιλώντας στο AFP κατηγόρησε τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ότι υπονόμευε τις προσπάθειές του για εδραίωση της 14χρονης ανεξαρτησίας της χώρας.

«Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μεταξύ αυτών που προωθούν την εθνικιστική ιδέα της Μεγάλης Σερβίας, ενάντια στην ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου, στην εθνική, πολιτιστική και θρησκευτική του ταυτότητα” υποστήριξε τότε και ζήτησε τη δημιουργία αυτόνομης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, όμοια με αυτή της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές στήριξης της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας.

Δείτε το βίντεο με ανθρώπους από 30 χώρες που υποστηρίζουν τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων