08/08/2021 08/08/2021 Για νέο θαύμα -αυτή τη φορά στη λίμνη του Μαραθώνα- γίνεται λόγος από χθες το βράδυ. Το εξωκκλήσιο της Αγίας Τριάδος Λίμνης Μαραθώνα, που ανήκει στην Ενορία του Αγίου Στεφάνου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, είναι ένα μεταβυζαντινό μνημείο, κατάλοιπο της υπάρχουσας εκεί Ιεράς Μονής. Κατά τις γραπτές μαρτυρίες εκεί ασκήθηκε ο Άγιος Τιμόθεος...
08 Αυγούστου, 2021 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2021 - 23:01

Για νέο θαύμα μιλούν στη λίμνη Μαραθώνα – Ανέγγιχτο ξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος

Διαδώστε:
Για νέο θαύμα μιλούν στη λίμνη Μαραθώνα – Ανέγγιχτο ξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος

Για νέο θαύμα -αυτή τη φορά στη λίμνη του Μαραθώνα- γίνεται λόγος από χθες το βράδυ. Το εξωκκλήσιο της Αγίας Τριάδος Λίμνης Μαραθώνα, που ανήκει στην Ενορία του Αγίου Στεφάνου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, είναι ένα μεταβυζαντινό μνημείο, κατάλοιπο της υπάρχουσας εκεί Ιεράς Μονής.
Κατά τις γραπτές μαρτυρίες εκεί ασκήθηκε ο Άγιος Τιμόθεος Επίσκοπος Ευρίπου και Κτήτωρ της Μονής Πεντέλης.

Ο εφημέριος της Ενορίας, π. Χρυσοβαλάντης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αμέσως μετά την κατάσβεση της φωτιάς, τράβηξε δύο βίντεο, που επιβεβαιώνουν ότι η φωτιά έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της, εκτός από το συγκεκριμένο μοναστηριακό εξωκκλήσι!

Δείτε τα βίντεο από την ενορία Αγίου Στεφάνου Αττικής:

Εξάλλου τα τελευταία χρόνια γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την συντήρηση του σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων