30/11/2020 30/11/2020 Ένα υπέροχο ψηφιδωτό φιλοτεχνείται στο εσωτερικό άνω μέρος της κεντρικής κόγχης του Αγίου Βήματος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στα Ν. Μουδανιά. Πρόκειται για αντίγραφο της Πλατυτέρας των Ουρανών που υπάρχει στην Αγιά Σοφιά, με ύψος 5, 5 περίπου μέτρων και πλάτος 3 μέτρων. Από τον καλλιτέχνη και τους συνεργάτες του ψηφίδα ψηφίδα, δημιουργείται...
30 Νοεμβρίου, 2020 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2020 - 8:42

Για όλους εμάς, που πονάμε για τη «σκεπασμένη» Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Για όλους εμάς, που πονάμε για τη «σκεπασμένη» Αγιά Σοφιά

Ένα υπέροχο ψηφιδωτό φιλοτεχνείται στο εσωτερικό άνω μέρος της κεντρικής κόγχης του Αγίου Βήματος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στα Ν. Μουδανιά.

Πρόκειται για αντίγραφο της Πλατυτέρας των Ουρανών που υπάρχει στην Αγιά Σοφιά, με ύψος 5, 5 περίπου μέτρων και πλάτος 3 μέτρων. Από τον καλλιτέχνη και τους συνεργάτες του ψηφίδα ψηφίδα, δημιουργείται ένα έργο μοναδικό.
Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες. “Για όλους εμάς, που πονάμε για τη «σκεπασμένη» Αγιά Σοφιά, θα είναι μία παρηγοριά αλλά και θύμηση για τις αλησμόνητες πατρίδες.
Ευχαριστώ θερμά για την ξενάγηση τον πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Ραμανδάνη. Κι όταν με το καλό θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση που ζούμε, σας συμβουλεύω να επισκεφθείτε το ναό, για να το θαυμάσετε.
Η Παναγιά βοηθός μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε” ανέφερε ο κ. Καρράς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων