23/09/2021 23/09/2021 Ανακοίνωση με τίτλο: «Για τις απαράδεκτες επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου» εξέδωσε η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει υπερασπιστεί τα δίκαια του Ελληνικού και του Οικουμενικού Πατριαρχείου παντού και κυρίως ενώπιον των αρχών της Τουρκίας. Τονίζει επίσης ότι όσοι τον κατακρίνουν είναι εκείνοι που ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 16:26

«Για τις απαράδεκτες επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής»

Διαδώστε:
«Για τις απαράδεκτες επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής»

Ανακοίνωση με τίτλο: «Για τις απαράδεκτες επιθέσεις κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου» εξέδωσε η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει υπερασπιστεί τα δίκαια του Ελληνικού και του Οικουμενικού Πατριαρχείου παντού και κυρίως ενώπιον των αρχών της Τουρκίας. Τονίζει επίσης ότι όσοι τον κατακρίνουν είναι εκείνοι που ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τα πάνδεινα που έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών:

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είναι από τους πρώτους Ιεράρχες που χωρίς φόβο και πάθος έχει υπερασπιστεί τα δίκαια του ευρύτερου Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου παντού και κυρίως ενώπιον των αρχών της Τουρκίας. Το έχει κάνει αυτό όχι εκ του ασφαλούς, όπως κάνουν πολλοί δυστυχώς για εντυπωσιασμό και προσωπικό όφελος.

Οι ίδιοι που επιτίθενται κατά του Αρχιεπισκόπου, με αφορμή την παρουσία του σε τελετή στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ρ.Τ. Ερντογάν, είναι αυτοί που ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τα πάνδεινα που έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Πόλης αλλά και άλλες ιστορικές Ελληνικές Κοινότητες.

Οι ίδιοι κύκλοι είναι αυτοί που δεν έχουν επιδείξει κανένα ενδιαφέρον και αδιαφορούν σήμερα πλήρως για τις προσπάθειες που γίνονται με στόχο την ανατροπή των αποτελεσμάτων των δεινών που έχει υποστεί ο Ελληνισμός της Πόλης.

Κατανοούμε για ποιο λόγο ο Σεβασμιώτατος γίνεται στόχος, αφού στον ελάχιστο χρόνο της διακονίας του διορθώθηκαν και τακτοποιήθηκαν πάρα πολλά θέματα τα οποία αν θα συνεχίζονταν θα εγκυμονούσαν μεγάλους κινδύνους για την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Οι υπαίτιοι που δημιούργησαν τους κινδύνους αυτούς υποδαυλίζουν αυτές τις επιθέσεις».

Το Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω.

Στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου, βρέθηκε και ο πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, που έγραψε στη σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αντιπροσώπευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος έχει την Τουρκική υπηκοότητα, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου που εγκαινίασε ο Τούρκος Πρόεδρος. Η παρουσία του στην τελετή ήταν απαραίτητη για την διατήρηση των λεπτών ισορροπιών που υπάρχουν στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Τουρκικής κυβέρνησης. Στην ομιλία του μπροστά στον Ερντογάν, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο θέμα των θρησκευτικών ελευθερίων στην Τουρκία και στην ανάγκη επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Λίγοι θα μίλαγαν με τον τρόπον αυτόν μπροστά στον Τούρκο Πρόεδρο.

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος

Πρέσβης επί τιμή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων