12/02/2019 12/02/2019 Επικοινωνιακό χαρακτήρα προσέδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια. «Προφανώς το άρθρο αυτό δεν ικανοποιεί όσους από την Αριστερά περίμεναν να έρθει η “για πρώτη φορά Αριστερά” και να πετύχει τον οριστικό διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, όπως διαφημίζατε», δήλωσε ο κ....
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2019 - 17:45

Για το άρθρο 3 του Συντάγματος μίλησε ο Αδ. Γεωργιάδης

Διαδώστε:
Για το άρθρο 3 του Συντάγματος μίλησε ο Αδ. Γεωργιάδης

Επικοινωνιακό χαρακτήρα προσέδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

«Προφανώς το άρθρο αυτό δεν ικανοποιεί όσους από την Αριστερά περίμεναν να έρθει η “για πρώτη φορά Αριστερά” και να πετύχει τον οριστικό διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, όπως διαφημίζατε», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης για να σχολιάσει: «Θα ήταν, εξάλλου, αντιφατικό και οξύμωρο ένας πρωθυπουργός που για τη Συμφωνία των Πρεσπών προτίμησε να ενημερώσει πρώτα τον Μακαριώτατο και μετά τους πολιτικούς αρχηγούς, και που όταν του ζητήθηκε μετά από την Εκκλησία ξήλωσε τον υπουργό Παιδείας, αυτός ο πρωθυπουργός να πιστεύει πράγματι στον αληθή διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε, παρ’ όλα αυτά, ότι «έστω και φεύγοντας, με την πρότασή του για το άρθρο 3 του Συντάγματος, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πλήξει τον πυρήνα των παραδόσεων του έθνους των Ελλήνων».

«Εάν υπάρχει έστω και ένα επιχείρημα ότι στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν οποιουδήποτε είδους θρησκευτικές διακρίσεις και ότι κάποιοι άνθρωποι καταπιέζονται, ως προς τα δικαιώματά τους, να πιστεύουν σε όποια θρησκεία επιθυμούν, ασφαλώς είμαστε όλοι μαζί ώστε να πάψει να γίνεται αυτό, και το Σύνταγμά μας προστατεύει επαρκώς, προστατεύει το δικαίωμα του ανθρώπου στην ανεξιθρησκεία. Κατά συνέπεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο στόχο να στείλει ένα μήνυμα-φύλλο συκής στους ψηφοφόρους ότι παραμένει ακόμα στις πηγές της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να δείξει ότι μπορεί να τα βάλει με την εκκλησία», παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Επίσης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η κυβέρνηση δεν ακολουθεί με συνέπεια μία γραμμή, αφού «ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και την Αγιά Σοφιά έστω και χωρίς να κάνει τον σταυρό του, αλλά έστειλε μήνυμα ότι δεν μπορείς όταν εκπροσωπείς τους Έλληνες να αδιαφορείς για την ορθοδοξία, η οποία είναι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων