18/12/2019 18/12/2019 Προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Μελετών της Ανατολής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Φριβούργου (Ελβετία) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Καθηγητής του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας Σαμπεζύ Γενεύης, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας σε μια σειρά διαλέξεων που...
18 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2019 - 19:33

Για το Ουκρανικό μίλησε στο Φριβούργο ο Επισκ. Αβύδου

Διαδώστε:
Για το Ουκρανικό μίλησε στο Φριβούργο ο Επισκ. Αβύδου

Προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Μελετών της Ανατολής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Φριβούργου (Ελβετία) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Καθηγητής του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας Σαμπεζύ Γενεύης, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας σε μια σειρά διαλέξεων που έχουν πραγματοποιηθεί –κυρίως από Ρώσους- για το θέμα αυτό.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε τις κύριες πλευρές του Ουκρανικού ζητήματος: Η Ουκρανία ως κανονική δικαιοδοσία του θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως, το δικαίωμα του θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως να παρέχει την αυτοκεφαλία, το δικαίωμα αποδοχής εκκλήτου, η είσοδος των σχισματικών στην κανονική Εκκλησία και η ύπαρξη ή μη αποστολικής διαδοχής σε σχισματικούς και συγκεκριμένα στους πρώην σχισματικούς της Ουκρανίας. Ο Θεοφιλέστατος στήριξε τις θέσεις του με πλούσια αναφορά σε ιστορικές και κανονικές πηγές.

Ακολούθησαν ερωτήσεις εκ μέρους των Καθηγητών και των Φοιτητών.

Οι ανωτέρω φορείς εξέφρασαν την πρόθεση να εκδώσουν την ομιλία του Θεοφιλεστάτου που έγινε στα Γαλλικά σε βιβλίο που θα περιέχει και άλλες σχετικές εισηγήσεις για το θέμα αυτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων