12/11/2020 12/11/2020 Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα στην Πάφο ζητά ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος. Τοπικό lockdown στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου και πρόσθετα παγκύπρια μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, καθώς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, από την αρχή της πανδημίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, το 28% των κρουσμάτων...
12 Νοεμβρίου, 2020 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2020 - 14:13

“Γιατί σε υπεραγορές γίνεται και σε αυλή εκκλησίας όχι;”

Διαδώστε:
“Γιατί σε υπεραγορές γίνεται και σε αυλή εκκλησίας όχι;”

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα στην Πάφο ζητά ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Τοπικό lockdown στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου και πρόσθετα παγκύπρια μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, καθώς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, από την αρχή της πανδημίας μέχρι τον Σεπτέμβριο, το 28% των κρουσμάτων ήταν από την Λεμεσό και την Πάφο, ενώ τον Οκτώβρη και μέχρι σήμερα το 70% των κρουσμάτων προέρχονταν από την Λεμεσό και την Πάφο.

Στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν ο κ. Ιωάννου ανακοίνωσε πως «ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται οι θρησκευτικές τελετές (γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες) με μέγιστο αριθμό τα 10 πρόσωπα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε πως θεωρεί λογικό τον αριθμό των δέκα ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες, ωστόσο σημείωσε πως εάν τηρούνται τα πρωτόκολλα θα πρέπει να επιτρέπεται η παρουσία πιστών στα προαύλια των εκκλησιών.

«Γιατί στις υπεραγορές υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες και όχι στην αυλή της Εκκλησίας. Μετά τη Θεία Λειτουργία να ανοίγει η πόρτα και ένας-ένας να μπαίνουν μέσα για να κοινωνούν, είναι κάτι απαραίτητο που πιστεύω ότι λογικά έτσι θα συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μας είπαν ότι Λεμεσός και Πάφος έδειξαν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, δεν μπορούν να πουν πόσα σε Πάφο και πόσα σε Λεμεσό για να είναι ενήμερος ο κόσμος;» διερωτήθηκε.

Τόνισε, ωστόσο, πως τα διατάγματα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά καθώς ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και δεν πρέπει να τον υποτιμούμε. «Η θεία κοινωνία είπαμε ότι δεν μολύνει, είναι ένα θέμα λυμένο να μην το επαναφέρουμε», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Χωρίς πιστούς ο εκκλησιασμός σε Λεμεσό και Πάφο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων