14/05/2020 14/05/2020 Μετά την σύλληψη του Πανιερώτατου Επισκόπου Ιωαννίκου και τη σύλληψη των 7 Ιερέων στο Μαυροβούνιο, ο ιατρός Βλαντίμιρ Ντομπριτσάνιν παραιτήθηκε από μέλος του Συμβουλίου  Πολιτικού Ελέγχου της Αστυνομίας για λόγους συνειδήσεως. «Σήμερα, υπέβαλα την παραίτησή μου. Θα μπορούσα να το είχα κάνει και νωρίτερα, αλλά συνειδητοποίησα πριν πολύ καιρό ότι, εφόσον έχει νόημα, κάποιος πρέπει...
14 Μαΐου, 2020 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2020 - 20:25

Γιατρός παραιτήθηκε από το Συμβούλιο της Αστυνομίας του Μαυροβουνίου για λόγους συνειδήσεως

Διαδώστε:
Γιατρός παραιτήθηκε από το Συμβούλιο της Αστυνομίας του Μαυροβουνίου για λόγους συνειδήσεως

Μετά την σύλληψη του Πανιερώτατου Επισκόπου Ιωαννίκου και τη σύλληψη των 7 Ιερέων στο Μαυροβούνιο, ο ιατρός Βλαντίμιρ Ντομπριτσάνιν παραιτήθηκε από μέλος του Συμβουλίου  Πολιτικού Ελέγχου της Αστυνομίας για λόγους συνειδήσεως.

«Σήμερα, υπέβαλα την παραίτησή μου. Θα μπορούσα να το είχα κάνει και νωρίτερα, αλλά συνειδητοποίησα πριν πολύ καιρό ότι, εφόσον έχει νόημα, κάποιος πρέπει να υπερασπίζεται την αλήθεια και τη δικαιοσύνη και να αγωνίζεται για άτομα που δεν ζουν ελεύθερα.

Μέχρι σήμερα, έχω ενεργήσει ως υπάλληλος υγείας και ανθρωπιστής στο Συμβούλιο, επιμένοντας ότι πάντα δίνουμε προσοχή στον έλεγχο του έργου της αστυνομίας. Είμαι βέβαιος ότι η χρήση χημικών μέσων για την αποτροπή περιπάτου (!) των πολιτών, ανεξάρτητα από το τι φωνάζουν και σε ποιον απευθύνονται, δεν πρέπει να δικαιολογείται. Όλη μου τη ζωή έμαθα να θεραπεύω ανθρώπους και τέτοιες μέθοδοι είναι απαράδεκτες για μένα ως γιατρό.

«Περιφρονώ βαθιά τη δύναμη που δεν κάνει διάκριση μεταξύ των ένοχων, των αθώων και των αθώων», δήλωσε εν τέλει ο Ντομπριτσάνιν, κλείνοντας ως εξής:

«Η κράτηση του Επίσκοπου Ιωαννίκου και οκτώ ιερέων είναι μια μη πολιτισμένη πράξη, που δεν δικαιολογώ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων