12/10/2022 12/10/2022 Μία τεράστια τοιχογραφία με τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο τοποθετήθηκε στα βράχια του βουνού στο Καστελλόριζο. Ο Αρχιλοχίας Στράτος Μυλωνάς, ικανοποιώντας ένα ακόμη αίτημα του ιερέα του νησιού π. Γιώργη Μαλτέζου φιλοτέχνησε την αγιογραφία πάνω σε αδιάβροχο ύφασμα. Η τοιχογραφία με τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, η οποία είναι ορατή από το λιμάνι του ακριτικού...
12 Οκτωβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2022 - 17:20

Γιγάντια αγιογραφία με τον Άγιο Γεώργιο τοποθετήθηκε στα βράχια του Καστελλορίζου

Διαδώστε:
Γιγάντια αγιογραφία με τον Άγιο Γεώργιο τοποθετήθηκε στα βράχια του Καστελλορίζου

Μία τεράστια τοιχογραφία με τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο τοποθετήθηκε στα βράχια του βουνού στο Καστελλόριζο. Ο Αρχιλοχίας Στράτος Μυλωνάς, ικανοποιώντας ένα ακόμη αίτημα του ιερέα του νησιού π. Γιώργη Μαλτέζου φιλοτέχνησε την αγιογραφία πάνω σε αδιάβροχο ύφασμα.

Η τοιχογραφία με τον Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, η οποία είναι ορατή από το λιμάνι του ακριτικού νησιού, έχει διαστάσεις 5,5 μέτρα ύψος και 4,8 μέτρα πλάτος, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου ο Αρχιλοχίας – δημιουργός Στράτος Μυλωνάς.

Σημειώνεται ότι ο Στράτος Μυλωνάς είχε φιλοτεχνήσει την Παναγιά στο βράχο και την γιγαντιαία ελληνική σημαία με τον Άη Γιώργη.

Για την κατασκευή της ο καλλιτέχνης χρειάσθηκε 30 ημέρες, έχοντας τη βοήθεια τριών ατόμων και απαιτήθηκαν επιπλέον τρεις ημέρες για την τοποθέτηση της αγιογραφίας στο βουνό, σε σημείο που φαίνεται από παντού, αφού βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι του Καστελλορίζου, όπως τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας.

Πηγή: realvoice995.gr  (της Νατάσας Παμπρή)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων