16/01/2024 16/01/2024 Την ανάγκη να αποτραπεί η διάχυση της κρίσης και σε άλλες περιοχές, όπως στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Αμμάν. «Θα πρέπει να εστιάσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τη διάχυση αυτής της κρίσης και...
16 Ιανουαρίου, 2024 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 16:38

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα είναι σε θέση να έχει μια δημιουργική και ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής

Διαδώστε:
Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα είναι σε θέση να έχει μια δημιουργική και ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής

Την ανάγκη να αποτραπεί η διάχυση της κρίσης και σε άλλες περιοχές, όπως στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Αμμάν.

«Θα πρέπει να εστιάσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τη διάχυση αυτής της κρίσης και σε άλλες περιοχές που εξ ορισμού είναι ιδιαιτέρως ευάλωτες, όπως είναι ο Λίβανος και η Ερυθρά Θάλασσα, όπου ήδη διανύουμε μια περίοδο αναπτυσσόμενης έντασης στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Παράλληλα, διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι σε θέση να έχει μια δημιουργική και ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής, επισημαίνοντας ότι στην αιχμή της κατάστασης αυτής, συνομιλεί και με την Παλαιστίνη και με το Ισραήλ, «έτσι ώστε να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατόν να βγούμε από αυτήν την διελκυστίνδα και να επανέλθει η ειρήνη και η ευημερία στην περιοχή».

«Η Ελλάδα, η οποία είναι ένα ισχυρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έχοντας τη δυνατότητα να συνομιλεί με τους εμπλεκόμενους και είναι από τις λίγες χώρες που έχουν αυτή τη δυνατότητα, ακριβώς επειδή έχει αποκτήσει διπλωματικό κεφάλαιο, λόγω της εξωτερικής πολιτικής αρχών που ασκεί», σημείωσε.

AΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων