06/05/2023 06/05/2023 Για την ταύτιση της ιστορίας της Γεωργίας με τις αξίες που συγκεντρώνονται στην Καινή Διαθήκη έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι κατά την έναρξη του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης που φιλοξενήθηκε το διήμερο 4-5 Μαΐου 2023 στη Βουδαπέστη. Στην ομιλία του ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σειρά αξιών οι οποίες έχουν...
06 Μαΐου, 2023 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2023 - 11:05

Γκαριμπασβίλι: «H ιστορία της Γεωργίας βασίζεται στη Καινή Διαθήκη»

Διαδώστε:
Γκαριμπασβίλι: «H ιστορία της Γεωργίας βασίζεται στη Καινή Διαθήκη»

Για την ταύτιση της ιστορίας της Γεωργίας με τις αξίες που συγκεντρώνονται στην Καινή Διαθήκη έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι κατά την έναρξη του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης που φιλοξενήθηκε το διήμερο 4-5 Μαΐου 2023 στη Βουδαπέστη.

Στην ομιλία του ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σειρά αξιών οι οποίες έχουν συνοψιστεί σε τρία αξιώματα από τον σοφό και πιο σεβαστό άνθρωπο στη χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, τον Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’, και είναι: ο Θεός, η Πατρίδα και ο Άνθρωπος.

«Ωστόσο, τι μας δίνει τη δύναμη να είμαστε ενωμένοι; Κυρίως, οι παραδοσιακές, σπουδαιότερες, αιώνιες, οικουμενικές αξίες που καθορίζουν ολόκληρη την ιστορία και τον πολιτισμό μας, καθώς και την καθημερινότητά μας. Αυτές οι αξίες μπορούν εύκολα να εκφραστούν ως εξής: πίστη, ελευθερία, ειρήνη, αξιοπρέπεια, αλήθεια, ισότητα, αγνότητα της οικογένειας, σεβασμός στους γονείς, στους προγόνους και στις παραδόσεις, αγάπη για την πατρίδα και τους ανθρώπους και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ο Ηλίας Β’, ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας, ο σοφός και ο πιο σεβαστός άνθρωπος στη χώρα μας, έχει συνοψίσει όλα τα προαναφερθέντα στα ακόλουθα αξιώματα: Θεός, Πατρίδα και Άνθρωπος. Ουσιαστικά, ολόκληρη η ιστορία της Γεωργίας βασίζεται στις προαναφερθείσες αξίες, οι οποίες συγκεντρώνονται στην Καινή Διαθήκη», ανέφερε ο Γεωργιανός Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Πιθανότατα γνωρίζετε καλά ότι η χώρα μας ήταν από τις πρώτες που διακήρυξε τον Χριστιανισμό ως θρησκεία του κράτους, και περίπου την ίδια εποχή, η Καινή Διαθήκη μεταφράστηκε στα Γεωργιανά στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα. Ωστόσο, ο Χριστιανισμός κηρύχθηκε στη Γεωργία από τους πρώτους αποστόλους του Χριστού πολύ νωρίτερα. Επομένως, η ιστορία και ο πολιτισμός μας έχουν καθοριστεί από τις αξίες της Καινής Διαθήκης για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια ήδη. Αυτές οι αξίες ήταν πάντα η βάση της Γεωργιανής ταυτότητας, ενώνοντας τον λαό μας. Χάρη σε αυτό ακριβώς το γεγονός η μικρή και αρχαία χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης αυτοκρατοριών και πολιτισμών, επέζησε στην ιστορία ακόμη και στις πιο δύσκολες γεωπολιτικές καταστάσεις που έχουν καταστρέψει πολλές μεγάλες και ισχυρές αυτοκρατορίες.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων