09/05/2020 09/05/2020 Η Ρωσία τιμά την 75η επέτειο της Νίκης επί των Ναζί – Κατάθεση στεφάνου έλαβε χώρα από τον Πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος γονατιστός απέδωσε τιμή προς τους Ήρωες στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, κοντά στα Τείχη του Κρεμλίνου.  Το 2020 με το διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κηρύχθηκε το Έτος μνήμης και δόξας προς τιμήν της...
09 Μαΐου, 2020 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2020 - 17:52

Γονατιστός απέδωσε τιμή προς τους Ήρωες (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Γονατιστός απέδωσε τιμή προς τους Ήρωες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρωσία τιμά την 75η επέτειο της Νίκης επί των Ναζί – Κατάθεση στεφάνου έλαβε χώρα από τον Πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος γονατιστός απέδωσε τιμή προς τους Ήρωες στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, κοντά στα Τείχη του Κρεμλίνου. 

Το 2020 με το διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κηρύχθηκε το Έτος μνήμης και δόξας προς τιμήν της 75ης επετείου της Νίκης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναμνηστικά γεγονότα και εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, θα τιμηθουν βετεράνοι και  ανοίγουν προηγουμένως άγνωστες σελίδες ιστορίας. Μία από αυτές τις σελίδες είναι η ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Στα κοινωνικά δίκτυα ξεκίνησε η δράση «Υπηρέτησαν τον Θεό και την Πατρίδα: ιερείς της Αγίας Πετρούπολης — ήρωες της μεγάλης Νίκης». Ο στόχος της δράσης είναι να ενημερωθεί ο λαός για τη συμβολή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην μεγάλη Νίκη με παράδειγμα τη νίκη της Αγίας Πετρούπολης. Η επικεφαλής της δράσης Ναταλία Ροντομάνοβα λέει: «Για την Αγία Πετρούπολη το θέμα του αποκλεισμού της πόλης είναι ιερό. Και η Εκκλησία μοιράστηκε όλες τις δυσκολίες και τα βάσανα των πολεμικών χρόνων με τους κατοίκους του Λένινγκραντ και συνέφερε στην μεγάλη Νίκη. Θεωρούμε αναγκαίο να μιλήσουμε για την ιστορία, για τις ζωές και για την αφοσίωση των ιερέων και των κληρικών μέσα στον αποκλεισμό, όπου κάθε μέρα επιβίωσης ήταν κατόρθωμα».

Για τις δημοσιέυσεις χρησιμοποιείται υλικό από τα αρχεία της επισκοπής της Αγίας Πετρούπολης, φωτογραφίες, βίντεο, ιστορίες, απομνημονεύματα συγγενών και απογόνων, ζωντανές μαρτυρίες κληρικών και λαϊκών της μητρόπολης για τους συγγενείς τους που πολέμησαν στα μέτωπα του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και εργάστηκαν στο πίσω μέρος.

Το έργο θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουνίου – την ημέρα της παρέλασης της Ημέρας Νίκης το 1945.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων