16/06/2020 16/06/2020 Η αδελφότητα Ναυπακτίων του Νομού Αττικής “Ο Έπαχτος”, δια στόματος του προέδρου της, Κωνσταντίνου Βουτσινά, στέλνει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στις μοναχές της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας, που κάηκε ολοσχερώς μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. «Με βαθιά θλίψη παρακολουθήσαμε από τα πρώτα λεπτά την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ στην Ιερά Μονή Παναγίας...
16 Ιουνίου, 2020 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2020 - 14:38

H αδελφότητα Ναυπακτίων Αττικής για την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία Βαρνάκοβα

Διαδώστε:
H αδελφότητα Ναυπακτίων Αττικής για την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία Βαρνάκοβα

Η αδελφότητα Ναυπακτίων του Νομού Αττικής “Ο Έπαχτος”, δια στόματος του προέδρου της, Κωνσταντίνου Βουτσινά, στέλνει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στις μοναχές της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας, που κάηκε ολοσχερώς μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

«Με βαθιά θλίψη παρακολουθήσαμε από τα πρώτα λεπτά την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ στην Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, τόπο προσευχής και λατρείας χιλιάδων πιστών ανά την Ελλάδα. Το μοναστήρι κάηκε ολοσχερώς και μαζί με αυτό και η εικόνα της Παναγίας.

Είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε τρία χρόνια ξεσπά πυρκαγιά στο μοναστήρι, αυτή τη φορά όμως χάνεται οριστικά η ιστορική εικόνα της Παναγίας. Ευτυχώς οι μοναχές καταφέρνουν να σωθούν.

Η τραγωδία ανείπωτη, θρήνος στο πανελλήνιο και όλοι μας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τη μεγάλη αυτή καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ας προσευχηθούμε στην Παναγία μας και ας ευχηθούμε να βοηθήσει τις μοναχές και να μας αποτρέψει από οποιοδήποτε περαιτέρω κίνδυνο και θλίψη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων