07/05/2022 07/05/2022 Πανηγυρικά εορτάζεται η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στο Ναύπλιο, όπου εορτάζει όλως ιδιαιτέρως το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην περιοχή της παραλίας της Καραθώνας, Σάββατο 7 Μαΐου 2022. Κάθε χρόνο στο εκκλησάκι, που είναι χτισμένο επάνω σε λοφίσκο με θέα την πανέμορφη παραλία και το απέραντο γαλάζιο, μαζεύεται πάρα...
07 Μαΐου, 2022 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2022 - 20:48

H εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην παραλία της Καράθωνας στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
H εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην παραλία της Καράθωνας στο Ναύπλιο

Πανηγυρικά εορτάζεται η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στο Ναύπλιο, όπου εορτάζει όλως ιδιαιτέρως το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην περιοχή της παραλίας της Καραθώνας, Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Κάθε χρόνο στο εκκλησάκι, που είναι χτισμένο επάνω σε λοφίσκο με θέα την πανέμορφη παραλία και το απέραντο γαλάζιο, μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος από το Ναύπλιο αλλά και τις γύρω περιοχές. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Ιεράς π. Ελευθέριος Μίχος, εφημέριος της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Γραπτή μαρτυρία για το πότε ιδρύθηκε το εκκλησάκι δεν υπάρχει αλλά βάση προφορικών μαρτυριών φαίνεται να είναι τουλάχιστον 350 ετών. Κάποτε ήταν και μετόχι της μονής Μεταμόρφωση του Σωτήρος Καραθώνας.

Το εκκλησάκι αυτό μετά την διάλυση του μοναστηριού έμεινε έρημο στην τύχη του, ώσπου το 1910 το πήραν οι Υποδηματοποιοί για να το προσέχουν και να το συντηρούν. Με το πέρας του χρόνου και αφού το επάγγελμα αυτό χάθηκε, η εκκλησία πέρασε στην διοίκηση της ενορίας Ευαγγελιστρίας στην Πρόνοια Ναυπλίου, όπου και ανήκει ως σήμερα.

Το πανέμορφο αυτό εκκλησάκι έχει συντηρηθεί από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας.

 

Πηγή φωτογραφιών: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων