11/08/2021 11/08/2021 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, θα τεθεί σε προσκύνηση και ευλογία των πιστών, αντίγραφο της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Δαμάστας, (από την ομώνυμη Γυναικεία Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου), στο χωριό Δαμάστα Φθιώτιδος, στις 14 και 15 Αυγούστου 2021. Χαρακτηριστική είναι η αφήγηση του εφημερίου του χωριού Δαμάστα, Πρωτοπρεσβυτέρου...
11 Αυγούστου, 2021 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2021 - 20:13

H Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας στο χωριό Δαμάστα Φθιώτιδος

Διαδώστε:
H Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας στο χωριό Δαμάστα Φθιώτιδος

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, θα τεθεί σε προσκύνηση και ευλογία των πιστών, αντίγραφο της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Δαμάστας, (από την ομώνυμη Γυναικεία Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου), στο χωριό Δαμάστα Φθιώτιδος, στις 14 και 15 Αυγούστου 2021.

Χαρακτηριστική είναι η αφήγηση του εφημερίου του χωριού Δαμάστα, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Κόλλια, για την σχέση των παλαιοτέρων κατοίκων του χωριού με την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας:

” …παλαιότερα, που δεν υπήρχε η σύγχρονη οδική σύνδεση του Μοναστηριού με το χωριό, οι κάτοικοι κατέβαζαν την εικόνα στην εκκλησία, από μονοπάτια μέσα από τα πουρνάρια και τα ” λόγκα ” ψέλνοντας την Παράκληση της Παναγίας … “

Tο πρόγραμμα της υποδοχής και παραμονής της Ιεράς Εικόνας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δαμάστας, έχει ως εξής:

Το Σάββατο 14 Αυγούστου ε.ε. ώρα 18:00, θα γίνει Υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας, και στην συνέχεια η ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού μετά Αρτοκλασίας.

Κυριακή 15 Αυγούστου ε.ε. στις 07:00, Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και επιστροφή της Ιεράς Εικόνας στο Ιστορικό Μοναστήρι της Δαμάστας.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων