12/07/2020 12/07/2020 Η Μόσχα ελπίζει ότι η Τουρκία θα εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με το ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο της UNESCO. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός εξωτερικών της Ρωσίας κ. Αλεξάνδρ Γκρουσσκό τόνισε ότι “Η Μόσχα εκφράζει τη λύπη της λόγω της απόφασης της Τουρκίας να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας...
12 Ιουλίου, 2020 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2020 - 13:34

“H Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”

Διαδώστε:
“H Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”

Η Μόσχα ελπίζει ότι η Τουρκία θα εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με το ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο της UNESCO. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός εξωτερικών της Ρωσίας κ. Αλεξάνδρ Γκρουσσκό τόνισε ότι “Η Μόσχα εκφράζει τη λύπη της λόγω της απόφασης της Τουρκίας να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας και ελπίζει ότι η Άγκυρα θα εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της προς το μνημείο της UNESCO”. 

Ενώ συνέχισε ο Ρώσος αξιωματούχος σημειώνοντας “Λυπούμεθα. Στη γη δεν έχει και τόσο πολλά σύμβολα του σύγχρονου κόσμου με την ιστορία τους να ριζώνει στους αιώνες, και την επίδραση που έχουν ασκήσει την ιστορία της ανθρωπότητας. Όλα αυτά τα μνημεία χρήζουν πολύ προσκετικής διαχείρισης και σεβασμού. Ας ελπίσουμε ότι όλες οι υποχρεώσεις που σχετίζονται με το καθεστώς του ναού, με την διαχείριση, την διατήρηση και την προσβασιμότητα, θα εκπληρωθούν πλήρως”, είπε ο Γκρουσσκό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων