16/03/2019 16/03/2019 Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «H Βυζαντινή Τέχνη της Θεσσαλονίκης» πραγματοποιείται σήμερα Σαββάτο 16 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στην Ιερά Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη. Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης: «Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη» που διοργανώνει εδώ και σχεδόν έξι μήνες το ΠΙΠΜ. Την εκδήλωση άνοιξε...
16 Μαρτίου, 2019 - 11:58

“H Βυζαντινή Τέχνη της Θεσσαλονίκης”

Διαδώστε:
“H Βυζαντινή Τέχνη της Θεσσαλονίκης”

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «H Βυζαντινή Τέχνη της Θεσσαλονίκης» πραγματοποιείται σήμερα Σαββάτο 16 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στην Ιερά Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης: «Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη» που διοργανώνει εδώ και σχεδόν έξι μήνες το ΠΙΠΜ.
Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό η έφορος του ιδρύματος κα Φλώρα Καράγιαννη , στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος και Πρόεδρος του Ιδρύματος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος διάβασε τον χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

Η πρώτη συνεδρία αφορά την «Μνημειακή ζωγραφική και φορητές εικόνες» και ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι κα Αναστασία Τούρτα, κα Μάγδα Παρχαρίδου , κα Μελίνα Παϊσίδου , κ. Γιώργος Φουστέρης , κ. Νίκος Παπαγεωργίου.

Η δεύτερη συνεδρία θα αφορά την «Μικροτεχνία-Επιγραφική» με τους ομιλητές-εισηγητές, κ. Αικατερίνη Λοβέδρου-Τσιγαρίδα, κ. Δημήτρης Λιάκος, κ. Andreas Rhoby , κα Θεοδώρας Ιωαννίδου , κ. Γιώργο Βελένη.

Η τρίτη και τελευταία συνέδρια θα έχει θέμα «Η Θεσσαλονίκη και παράλληλα καλλιτεχνικά κέντρα» με τους παρακάτω ομιλητές-εισηγητές : κ. Αθανάσιο Σέμογλου , κ. Κωνσταντίνο Βαφειάδη, κ.Βασίλη Κατσαρό , κα Ιvana Jevtic , κα Tania Starodupcev , κ. Michele Bacci , κ. Γιάννη Ιλιάδη.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν κληρικοί, απλοί ενδιαφερόμενοι, καθηγητές και μεταξύ άλλων ο ομότιμος καθ. Θεολογικής σχολής κ. Ευθύμιος Τσιγαρίδας, ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Συμεών Πασχαλίδης.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων