09/07/2020 09/07/2020 Αίσθηση προκαλεί το σημερινό άρθρο της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», που λέει πως η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί και η απόφαση του ΣτΕ της Τουρκίας θα ανακοινωθεί αύριο, 10 Ιουλίου. Σύμφωνα με το άρθρο του Αμπντουλκαντίρ Σελβί, το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας φέρεται να έχει αποφασίσει το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί...
09 Ιουλίου, 2020 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 13:03

Hyrriet: «Η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί»

Διαδώστε:
Hyrriet: «Η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί»

Αίσθηση προκαλεί το σημερινό άρθρο της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», που λέει πως η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί και η απόφαση του ΣτΕ της Τουρκίας θα ανακοινωθεί αύριο, 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το άρθρο του Αμπντουλκαντίρ Σελβί, το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας φέρεται να έχει αποφασίσει το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί για τακτική μουσουλμανική λατρεία, ενώ η κατά τον ίδιον ομόφωνη απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο!

«Αύριο είναι μια ιστορική μέρα στον αγώνα για την Αγία Σοφία. Η κοινή γνώμη περιμένει να διορθωθεί ένα ιστορικό λάθος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος της τουρκικής «Hurriyet».

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας συνεδρίασε στις 2 Ιουλίου με θέμα τη μετατροπή ή μη της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η συνεδρίαση είχε διαρκέσει μόλις 17 λεπτά και, όπως είχε γίνει γνωστό, η επίσημη απόφαση θα εκδοθεί εντός 15 ημερών.

Η υπόθεση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ξεκίνησε μετά το αίτημα του συλλόγου «Στήριξης Αρχαίων Μνημείων και Περιβάλλοντος» που ζήτησε να εξεταστεί αν είναι αυθεντική ή πλαστή η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο. Εάν η προσφυγή γίνει δεκτή, τότε θα αρχίσει η προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, εφόσον θα ακυρωθεί το διάταγμα μετατροπής της σε μουσείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων