16/05/2022 16/05/2022 Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Μάϊου  οι εργασίες της 17ης Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα   (European Network for Health Care Chaplaincy), οι οποίες φιλοξενήθηκαν στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης. Η Συνδιάσκεψη διοργανώθηκε από το Πατριαρχικό Δίκτυο για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας.  Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης, οι οποίες διήρκησαν  μεταξύ 11ης και 15ης Μαΐου 2022, συμμετείχαν 100 εκπρόσωποι από διάφορες...
16 Μαΐου, 2022 - 20:03
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 20:25

Η 17η Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα

Διαδώστε:
Η 17η Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Μάϊου  οι εργασίες της 17ης Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα   (European Network for Health Care Chaplaincy), οι οποίες φιλοξενήθηκαν στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης. Η Συνδιάσκεψη διοργανώθηκε από το Πατριαρχικό Δίκτυο για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας.  Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης, οι οποίες διήρκησαν  μεταξύ 11ης και 15ης Μαΐου 2022, συμμετείχαν 100 εκπρόσωποι από διάφορες Εκκλησίες της Ευρώπης και άλλες οργανώσεις που φροντίζουν τον άρρωστο σε διάφορα υγειονομικά καταλύματα σε 27 Ευρωπαϊκές χώρες.  Το θέμα της Συνδιάσκεψης σχετίστηκε με την ταυτότητα του θρησκευτικού λειτουργού στον χώρο της Υγείας (Heart to Heart: Being a Chaplain – Being with Others).

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, και ο Διευθυντής της Ακαδημίας, Κωνσταντίνος Ζορμπάς,  καλωσόρισαν τους Συνέδρους με θερμούς χαιρετισμούς.

Το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο» (ENHCC) είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό όργανο που συνδέει όλους όσους προσφέρουν εκκλησιαστική υπηρεσία/διακονία σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη. Στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο» συμμετέχουν αντιπρόσωποι από όλες τις Εκκλησίες, και τους Εθνικούς Συνδέσμους που έχουν τις ρίζες τους στον Χριστιανισμό, όπως αυτός εκφράζεται στους πολιτισμούς της Ευρώπης. Σκοπός του «Ευρωπαϊκού Δικτύου» είναι να προωθήσει την ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον τομέα της ποιμαντικής διακονίας στον χώρο της υγείας στην Ευρώπη σε διεπιστημονικό και διαπολιτισμικό επίπεδο.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο». Το 2000 οργάνωσε την ιδρυτική Συνδιάσκεψη, και πάλι στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Έτσι, στη φετινή Συνδιάσκεψη εορτάστηκαν τα 20 χρόνια από την ίδρυση του «Ευρωπαϊκού Δικτύου». (Σημ.: Λόγω της πανδημίας, είχε ματαιωθεί η προγραμματισμένη για το 2020 Συνδιάσκεψη).

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπείται  από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π.Σταύρο Κοφινά, Συντονιστή του Πατριαρχικού Δικτύου, ο οποίος εκλέχθηκε παμψηφεί ως ο πρώτος Συντονιστής του «Δικτύου» το 2000, και επανεξελέγη άλλες δύο φορές, υπηρετώντας ως συντονιστής επί 10 συνεχή έτη (2000-2010).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων