03/11/2023 03/11/2023 Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και υπό την προεδρία της αρμόδιας για τον προσκυνηματικό τουρισμό Υφυπουργού κ. Έλενας Ράπτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής του Προσκυνηματικού Τουρισμού, στο Υπουργείο Τουρισμού. Συμμετείχαν εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, της Διοίκησης του Αγίου Όρους, των...
03 Νοεμβρίου, 2023 - 12:37
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 12:41

Η 1η συνάντηση της Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού στο Υπουργείο Τουρισμού

Διαδώστε:
Η 1η συνάντηση της Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού στο Υπουργείο Τουρισμού

Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και υπό την προεδρία της αρμόδιας για τον προσκυνηματικό τουρισμό Υφυπουργού κ. Έλενας Ράπτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής του Προσκυνηματικού Τουρισμού, στο Υπουργείο Τουρισμού. Συμμετείχαν εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, της Διοίκησης του Αγίου Όρους, των Υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο κύριος Μύρων Φλουρής Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος ως πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος Β’ ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κρήτης, ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος και ο κύριος Πολύκαρπος Ευσταθίου ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο Αναπληρωτής Διοικητής Αγίου Όρους κύριος Αρίστος Κασμίρογλου, η κυρία Αγγελική Βαρελά ως εκπρόσωπος του ΕΟΤ, η κυρία Ιουλία Παπαγεωργίου ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού, η κυρία Αθηνά Μπαμπάκου Διεθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού και ο κύριος Ηλίας Τζιώρας επιστημονικός συνεργάτης της Υφυπουργού Τουρισμού.

Η Υπουργός κα Κεφαλογιάννη καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και χαιρέτισε τη συνάντηση της Επιτροπής Προσκυνηματικού Τουρισμού, που είχε συσταθεί με πρωτοβουλία της το 2013, κάνοντας λόγο για μια νέα εκκίνηση, που πραγματοποιείται με την επανασύσταση και την ενεργοποίησή της, με επιδιωκόμενο σκοπό την ανάπτυξη του Προσκυνηματικού Τουρισμού, ως μίας ιδιαίτερης σημασίας ειδικής μορφής Τουρισμού, για τον εμπλουτισμό του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη τουριστικών προορισμών με χαμηλότερη ζήτηση, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η κυρία Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι η σύνθεση της επιτροπής εγγυάται την παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων για τον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας ότι αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υψηλές προσδοκίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα και τις επισημάνσεις της Επιτροπής.

Η σημασία ανάπτυξης του Προσκυνηματικού Τουρισμού στη χώρα

Η Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Ράπτη, ως Πρόεδρος της Επιτροπής, τόνισε τη σημασία ανάπτυξης του Προσκυνηματικού Τουρισμού στη χώρα, σημείωσε το γεγονός ότι συνεχίζεται η προσπάθεια, που με πρωτοβουλία της κυρίας Κεφαλογιάννη ξεκίνησε από το 2013 και ανέπτυξε τις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις για τον Θρησκευτικό – Προσκυνηματικό Τουρισμό, που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της επανεκκίνησης των προσπαθειών για την Ανάδειξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Επιπλέον η Υφυπουργός επεσήμανε ότι ο θρησκευτικός τουρισμός συμβάλλει στην καλλιέργεια αισθήματος σεβασμού προς την πολιτιστική, πνευματική και θρησκευτική κουλτούρα άλλων λαών και επιβεβαιώνει στη συνείδηση των ανθρώπων ότι τα πάσης φύσεως θρησκευτικά έργα τέχνης και πολιτισμού ανήκουν στην παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά, και ως τέτοια αξίζει όλοι οι άνθρωποι να τα αντιμετωπίζουν, να τα επισκέπτονται και να τα θαυμάζουν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων