20/07/2019 20/07/2019 Η Αεροπορία Στρατού τίμησε σήμερα τον Προστάτη της Προφήτη Ηλία με την κεντρική εκδήλωση να πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο όπου είναι η έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Τον εορτασμό τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος παρέστη στην Δοξολογία και κατέθεσε στεφάνη στο μνημείο των πεσόντων. Ακολούθησε επίδειξη...
20 Ιουλίου, 2019 - 22:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 22:49

Η Αεροπορία Στρατού τίμησε τον Προστάτη της

Διαδώστε:
Η Αεροπορία Στρατού τίμησε τον Προστάτη της

Η Αεροπορία Στρατού τίμησε σήμερα τον Προστάτη της Προφήτη Ηλία με την κεντρική εκδήλωση να πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο όπου είναι η έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Τον εορτασμό τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος παρέστη στην Δοξολογία και κατέθεσε στεφάνη στο μνημείο των πεσόντων.

Ακολούθησε επίδειξη πτητικών μέσων της Ταξιαρχίας.

Λίγα λόγια για την Αεροπορία Στρατού

Η Αεροπορία Στρατού (ΑΣ) είναι ένα από τα έξι Όπλα του Ελληνικού Στρατού. Οργανικά ανήκει στη Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού η οποία υπάγεται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Η Αεροπορία Στρατού έγινε Όπλο του στρατού το 1996. Αρχικά δε λειτουργούσε ως ανεξάρτητος κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά υπήρχε ως τμήμα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η 1η ΤΑΞΑΣ έχει ως αποστολή τη σχεδίαση, διεύθυνση και διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και τη συμμετοχή σε ειδικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις ειδικές δυνάμεις του ΣΞ, καθώς και δυνάμεις του ΠΝ και της ΠΑ.

Καθημερινά σχεδιάζει και εκτελεί μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, υλοποιώντας την Τρίτη διάσταση του ΣΞ και εκδηλώνοντας συνεχή παρουσία σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και όχι μόνο, συμβάλλοντας έτσι στην αποτροπή του αντιπάλου.

Οι πτητικές μονάδες της Αεροπορίας Στρατού (ΜΑΣ) έχουν ως κύρια αποστολή την εκτέλεση αποστολών ΑΣ είτε αυτόνομα, είτε στο πλαίσιο του ελιγμού του προϊστάμενου Διοικητή, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις συνεργασίας με τις ειδικές δυνάμεις του ΣΞ ,του ΠΝ και της ΠΑ.

Κατά την ειρηνική περίοδο, συμμετέχουν στο σύνολο σχεδόν των ασκήσεων των Σχηματισμών του ΣΞ καθώς επίσης και σε πλήθος διακλαδικών και διασυμμαχικών ασκήσεων,

οι οποίες προβάλουν τις δυνατότητες της ΑΣ και συμβάλουν στην επαύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας του Στρατού μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων