15/06/2020 15/06/2020 Ένας Τούρκος επισκέπτης αποφασίζει να πάρει την κάμερα του (2018) και να δημιουργήσει ένα δικό του virtual tour μέσα στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως, όπως, όμως, θα παρακολουθήσετε συναντιέται διαρκώς με τη μορφή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου, αρκετών Αγίων αλλά και σπουδαίων Βυζαντινών Αυτοκρατόρων. Η Αγιά Σοφιά φωνάζει “Χριστός!”, από παντού! ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ...
15 Ιουνίου, 2020 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2020 - 22:51

Η Αγιά Σοφιά φωνάζει “Χριστός!” (BINTEO)

Διαδώστε:
Η Αγιά Σοφιά φωνάζει “Χριστός!” (BINTEO)

Ένας Τούρκος επισκέπτης αποφασίζει να πάρει την κάμερα του (2018) και να δημιουργήσει ένα δικό του virtual tour μέσα στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως, όπως, όμως, θα παρακολουθήσετε συναντιέται διαρκώς με τη μορφή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου, αρκετών Αγίων αλλά και σπουδαίων Βυζαντινών Αυτοκρατόρων. Η Αγιά Σοφιά φωνάζει “Χριστός!”, από παντού!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Κατά βάθος, οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με το ενδεχόμενο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Πέραν από το πρωτοφανές θρησκευτικό, ιστορικό και πολιτιστικό άτοπο, που θα τους εκθέσει στα πέρατα της οικουμένης, σημαντικά ερωτήματα εγείρονται για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα σπάνιας αξίας χριστιανικά ψηφιδωτά σε περίπτωση μετατροπής του ιερού ναού.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων