26/06/2020 26/06/2020 Για τη Θεία Κοινωνία και την Αγία Σοφιά μίλησε στους δημοσιογράφους ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος ξεκαθαρίζοντας τη θέση της Συνόδου για τα βαριάς σημασίας θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό. Ο Σεβασμιώτατος  μεταξύ άλλων  αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση είπε για το ζήτημα της Αγίας...
26 Ιουνίου, 2020 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2020 - 17:57

Η Αγιά Σοφιά και η Θεία Κοινωνία στις δηλώσεις της ΔΙΣ (Βίντεο)

Διαδώστε:
Η Αγιά Σοφιά και η Θεία Κοινωνία στις δηλώσεις της ΔΙΣ (Βίντεο)

Για τη Θεία Κοινωνία και την Αγία Σοφιά μίλησε στους δημοσιογράφους ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος ξεκαθαρίζοντας τη θέση της Συνόδου για τα βαριάς σημασίας θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό.

Ο Σεβασμιώτατος  μεταξύ άλλων  αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση είπε για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας: “Ισχύει το ανακοινωθέν της προηγούμενης Συνόδου. Δεν έχουμε κάτι παραπάνω. Το γεγονός ότι το 1934 η Τουρκική Δημοκρατία το ονόμασε μουσείο σημαίνει τα πάντα. Δείχνει ένα άνοιγμα στον πολιτισμό. Και ότι έχει συμπεριληφθεί στα μνημεία της Ουνέσκο προσδίδει τεράστιες παγκόσμιες διαστάσεις σαν ιστορία και πολιτισμό” Για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας τόνισε ότι είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι δε μπορεί να σχολιάσει αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Η εμμονή σε σκέψεις για τη Θεία Κοινωνία εδώ στην Ελλάδα είναι άχρηστη και κατευθυνόμενη” υπογράμμισε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ρεπορτάζ –  Δημήτρης Στρουμπάκος 

Κάμερα – Αντρέας Χαλκιόπουλος

 

“Η Ιερά Λαβίδα την οποία χρησιμοποιούμε παραμένει, όπως ανακοίνωσε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν υφίσταται καμία ανάγκη και κανένας τρόπος αλλαγής των παραδόσεων μας” τόνισε ο Σεβασμιώτατος στις δηλώσεις του.

Επίσης, η ΔΙΣ έλαβε γνώση της πρόσφατης ανακοινώσεως του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης σχετικά με δικαστική υπόθεση μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου για έκταση στην περιοχή του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας και προχώρησε σε διευκρινίσεις. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος σημείωσε για τον δήμαρχο Βούλας ότι “διατηρεί προσωπική αντιπαλότητα με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος”.

 

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου της σημερινής ΔΙΣ.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων