27/08/2019 27/08/2019 Το «πράσινο φως» έδωσε η αιγυπτιακή κυβέρνηση για την επέκταση του αεροδρομίου της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ένα έργο που – όταν ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια – αναμένεται να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή, όπου βρίσκεται και το ελληνορθόδοξο μοναστήρι. Το έργο έχει ήδη πάρει την έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ αναμένεται να...
27 Αυγούστου, 2019 - 21:07
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2019 - 21:29

Η Αίγυπτος επεκτείνει το αεροδρόμιο της Αγίας Αικατερίνης του Σινά

Διαδώστε:
Η Αίγυπτος επεκτείνει το αεροδρόμιο της Αγίας Αικατερίνης του Σινά

Το «πράσινο φως» έδωσε η αιγυπτιακή κυβέρνηση για την επέκταση του αεροδρομίου της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ένα έργο που – όταν ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια – αναμένεται να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή, όπου βρίσκεται και το ελληνορθόδοξο μοναστήρι.

Το έργο έχει ήδη πάρει την έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ αναμένεται να στοιχίσει στο αιγυπτιακό κράτος περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοποίηση της ορεινής αυτής περιφέρειας του Νοτίου Σινά, όπου βρίσκεται και το κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο θέρετρο του Σαρμ Ελ Σέιχ. Ήδη, από χθες, μία Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων επισκέφθηκε το χώρο και ουσιαστικά αποφάσισε την άμεση προώθηση του έργου, που αναμένεται να ανοίξει μία νέα σελίδα στην πολιτιστική και τουριστική αξιοποίηση της περιοχής, φέροντας πιο κοντά σε τουρίστες και επισκέπτες από όλον τον κόσμο στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

Με το νέο αυτό αεροδρόμιο, θα μπορούν να εξυπηρετούνται και μεγάλα αεροπλάνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Θα υπάρχει επίγεια εξυπηρέτηση και ο τελικός σκοπός είναι να υπάρξουν τακτικές αεροπορικές γραμμές. Έτσι, η μεταφορά των επισκεπτών από το Κάιρο θα μειωθεί από 7 ώρες που είναι τώρα οδικώς, σε μία ώρα αεροπορικής σύνδεσης.

Το έργο επέκτασης του αεροδρομίου της πόλης της Αγίας Αικατερίνης του Σινά αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε 18 μήνες.

Παράλληλα, ένα ακόμη σχέδιο του Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά, Χάλιντ Φούντα που ήδη δρομολογείται, είναι η δημιουργία ενός μεγάλου ξενοδοχείου σε απόσταση δέκα περίπου χιλιομέτρων από την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, το οποίο να εξυπηρετεί τις ανάγκες των επισκεπτών της περιοχής, μίας πόλης της οποίας ο πληθυσμός σήμερα δεν υπερβαίνει τις 10.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ αυτού του έργου ζωής για την περιοχή. Παράλληλα, επιχειρηματίες της περιοχής, όπως ο Κύπριος Αντώνης Καζαμίας αλλά και τουριστικοί πράκτορες από την Αθήνα θεωρούν ότι το έργο αυτό θα δώσει μία νέα πνοή στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης, ενισχύοντας ιδιαίτερα τον εκκλησιαστικό τουρισμό στη Χώρα του Νείλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων