24/03/2023 24/03/2023 Τρεις από τους επιβάτες, που βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο «Intercity 62» και βοήθησαν τις πρώτες κρίσιμες ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη άλλους επιβάτες να βγουν από τα βαγόνια, βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών. Οι τρεις νέοι τιμήθηκαν για τον ηρωισμό και το αίσθημα ανθρωπιάς που επέδειξαν, βοηθώντας συνανθρώπους τους μετά την σύγκρουση των...
24 Μαρτίου, 2023 - 21:27
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 21:28

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν επιβάτες σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Διαδώστε:
Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν επιβάτες σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Τρεις από τους επιβάτες, που βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο «Intercity 62» και βοήθησαν τις πρώτες κρίσιμες ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη άλλους επιβάτες να βγουν από τα βαγόνια, βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών.

Οι τρεις νέοι τιμήθηκαν για τον ηρωισμό και το αίσθημα ανθρωπιάς που επέδειξαν, βοηθώντας συνανθρώπους τους μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, παρότι και οι ίδιοι ήταν τραυματίες.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι: Ανδρέας Αλικανιώτης, Άγγελος Τσιαμούρας και Μιχάλης Κλάψης. Ο τελευταίος μάλιστα δεν μπορούσε να παρευρεθεί και στη θέση του παρέλαβε το βραβείο ο Δήμαρχος Λειψών / Δωδεκανήσου, Φώτης Μάγγος.

Όπως ανέφερε ο νεαρός Ανδρέας Αλικανιώτης που βραβεύτηκε: «Έκανα κάτι ανθρώπινο, είναι το μόνο που μπορεί να επουλώσει τις πληγές μου».

Ο 18χρονος, Άγγελος Τσιαμούρας από την πλευρά του, δεν θεωρεί ήρωα τον εαυτό του, αλλά ένα απλό άνθρωπο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί να επικεντρωνόμαστε σε εμάς» είπε και συνέχισε εξηγώντας πως η προσοχή όλων θα έπρεπε να είναι στις οικογένειες των θυμάτων.

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και Ακαδημαϊκού Προκόπη Παυλόπουλου τόσο για την βράβευση των παιδιών, όσο και για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ήταν κομβική.

Πηγή: ieidiseis.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων