03/04/2023 03/04/2023 Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μελωδικό Καράβι ο τόμος 120 σελίδων με την πλήρη Ακολουθία της Αναστάσεως και Ψηφιακός δίσκος με την ηχογράφηση του Όρθρου της Αναστάσεως. Ακολουθία της Αναστάσεως Πρόκειται για ενα πληρέστατο και καλαίσθητο εγχειρίδιο, με τυπικές διατάξεις και άπαντα τα μουσικά μέλη, που στέκει αυτόνομα δίχως ανάγκη άλλου λειτουργικού ή μουσικού βιβλίου. Με...
03 Απριλίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 18:01

Η Ακολουθία της Αναστάσεως σε βιβλίο και CD

Διαδώστε:
Η Ακολουθία της Αναστάσεως σε βιβλίο και CD

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μελωδικό Καράβι ο τόμος 120 σελίδων με την πλήρη Ακολουθία της Αναστάσεως και Ψηφιακός δίσκος με την ηχογράφηση του Όρθρου της Αναστάσεως.

Ακολουθία της Αναστάσεως

Πρόκειται για ενα πληρέστατο και καλαίσθητο εγχειρίδιο, με τυπικές διατάξεις και άπαντα τα μουσικά μέλη, που στέκει αυτόνομα δίχως ανάγκη άλλου λειτουργικού ή μουσικού βιβλίου.
Με δίχρωμη γραφή, όμορφα συνδυασμένη με το σαμουά χαρτί, αποτελεί ένα ευανάγνωστο βιβλίο σε μέγεθος Α4.
Στα περιεχόμενα συγκαταλέγονται η Ακολουθία της παννυχίδος, του Όρθρου και της Θείας λειτουργίας.
Ως κανόνας επιλέχθηκε η μελοποίηση του πατρός Δοσιθέου Κατουνακιώτου, που ρέει ομαλά και λιτά, θέτοντας την πινελιά της αγιορειτικής προφορικής παραδόσεως, ενώ δίπλα του στέκουν οι αργές καταβασίες παρά Πέτρου Λαμπαδαρίου. Τέλος, στους Αίνους απαντώνται μέλη του Ιακώβου Ναυπλιώτου και του Κωνσταντίνου Πρίγγου, που προσδίδουν το στιβαρό και πανηγυρικό ύφος που αρμόζει στην εορτή.
Στη Θεία Λειτουργία ίσκονται σύντομα και αργότερα “Όσοι εις Χριστόν” μετά των “Δύναμις” Σαρανταεκκλησιώτου και Πρίγγου, Χερουβικόν Ανθίμου Αρχιδιακόνου, Λειτουργικά Βασιλείου Νικολαΐδου και ενάτες Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος και Θρασυβούλου Στανίτσα. Ο τόμος κλείνει με το γλυκύτατο κοινωνικό Πέτρου Λαμπαδαρίου εις ήχον πλ.α΄.
Προλογίζουν ο ηγούμενος π. Σπυρίδων του Ιερού Ησυχαστηρίου Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνας και ο ζωγράφος Δημήτριος Χατζηαποστόλου.

Δείτε εδώ αποσπάσματα από το βιβλίο.

Ω ΘΕΙΑΣ, Ω ΦΙΛΗΣ!  Όρθος Αναστάσεως

Κυκλοφορεί ο Ψηφιακός δίσκος με την ηχογράφηση του Όρθρου της Αναστάσεως, όπως εψάλη από τον χορό του Ψαλτικού Διδασκαλείου “Σύναγμα” και τους πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου Κεχαριτωμένης Θεοτόκου Τροιζήνας στο καθολικό του Ησυχαστηρίου.
Τον Καλοφωνικό Ειρμό “Ω θείας! Ω φίλης!” ερμηνεύει ο Δήμος Παπατζαλάκης.
Προλογίζουν ο ηγούμενος π. Σπυρίδων και ο ζωγράφος Δημήτριος Χατζηαποστόλου.
Ηχητικό δείγμα
Κεντρική διάθεση: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ
Τηλέφωνο: 210 32 26 343
Βιβλιοπωλείο ΕΝ ΠΛΩ, Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα, 211 11 98 901

online διάθεση: www.enploeditions.gr

Το Διδασκαλείο Ψαλτικής «Σύναγμα»

Το «Σύναγμα» είναι ένα διδασκαλείο ψαλτικής και παραδοσιακής μουσικής που εδρεύει στην Αργυρούπολη Αττικής από το 2013.Ιδρύθηκε από τον Νίκο Φραγκάκη και τους μαθητές του, με στόχο τη σπουδή της ψαλτικής, την οργάνωση του χορού ψαλτών και τη συμμετοχή στη διακονία τουαναλογίου.
Για όλους στο «Σύναγμα», αποτελεί έμπνευση η συνεργασία με τους εξαιρετικούς δασκάλους, που τους κάνουν την τιμή να μοιράζονται μαζί τους τις γνώσεις, το μεράκι και τον ενθουσιασμό τους για την τέχνη της Μουσικής. Δεκάδες μαθητές κάθε ηλικίας πλαισιώνουν εκτός από τα τμήματά μας, έναν ανδρικό και έναν γυναικείο χορό, ενώ αντικείμενο έρευνας και βασικής δραστηριότητας της σχολής αποτελεί η μεταλαμπάδευση της μουσικής σε παιδιά Δημοτικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων