29/04/2020 29/04/2020 Τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής αλλά και τα πρόστιμα που επεβλήθησαν από την αστυνομία, περιγράφει ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων στο αυτοκίνητο που μετέφερε της εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής, προστάτιδας της...
29 Απριλίου, 2020 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2020 - 9:03

“Η αλήθεια για την περιφορά της εικόνας στο Αίγιο”

Διαδώστε:
“Η αλήθεια για την περιφορά της εικόνας στο Αίγιο”

Τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής αλλά και τα πρόστιμα που επεβλήθησαν από την αστυνομία, περιγράφει ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων στο αυτοκίνητο που μετέφερε της εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής, προστάτιδας της πόλης. Ενώ πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση επιβλήθηκαν και σε περίπου δέκα πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

«Η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Αγίου Πάσχα φέτος, σημαδεύτηκε από την έλευση του κορωνοϊού στην ανθρωπότητα και των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσής του, που μοιραία αφορούσαν και τους Ιερούς Ναούς.
Σε μια συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, όπως και όλοι οι ναοί της Μητροπόλεώς μας, τέλεσε όλες τις Ιερές Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς να παραλείψει καμία Ακολουθία. Η έλλειψη πιστών ειδικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, ήταν μια πηγή στενοχώριας και πόνου ψυχής για όλους μας αλλά οφείλαμε πάνω απ’όλα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και γι’αυτό τηρήσαμε στο έπακρο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Με τη σημερινή αυτή επικοινωνία μας, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, μιας και με την ευλογία του αλλά και με το θάρρος που επέδειξε, έγιναν όλα με την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη, ακόμα και η περιφορά του Επιταφίου στο προαύλιο της εκκλησίας, η Ανάσταση μπροστά στην κυρία είσοδο και η περίφημη περιφορά της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής ανήμερα της γιορτής Της, που απασχόλησε την κοινή γνώμη και για την οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια.

Επίσης, επιθυμούμε να συγχαρούμε την τοπική Αστυνομία, που λειτούργησε πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας αλλά παράλληλα με σεβασμό στην χριστιανική πίστη. Και κάθε φορά που σημειώθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση της Αστυνομίας, θα πρέπει να τονιστεί πως γινόταν ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ.

Θα αναφερθούμε ειδικά στη μεγάλη γιορτή της Παναγίας Τρυπητής: Η αναζήτηση μεταφορικού μέσου για την περιφορά της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνας ήταν δύσκολο εγχείρημα, μιας και δεν ήταν διαθέσιμο κάποιο όχημα στρατιωτικό ή σώματος ασφαλείας, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. Η Παναγία μας όμως, ήθελε να βγει και βγήκε με το αγροτικό αυτοκίνητο που διέθεσε ένας θαρραλέος και ευσεβής πιστός. Η Εικόνα τοποθετήθηκε κανονικά στο αγροτικό αυτοκίνητο, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών τόσο της τοπικής αστυνομίας όσο και ανωτέρων αξιωματικών, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή παρεμπόδιση. Η σύντομη περιφορά έγινε με συνοδηγό τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο και όταν η Εικόνα επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά στον Ιερό Ναό, τότε κόπηκε το πρόστιμο και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του οχήματος, κατόπιν εντολής ανωτέρων στελεχών που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ. Η δε περιφορά της Εικόνας στις γύρω οδούς κατά την Απόδοση της εορτής την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, έγινε παρουσία ντόπιων αστυνομικών χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας και γιατί δεν πρέπει να αδικούμε κανέναν, μιας και τις τελευταίες μέρες έχουμε διαβάσει πολλές ανακρίβειες και κακεντρεχή σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, ευχόμαστε η Παναγία μας να σκέπει όλους, ακόμη και όσους επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο αλλά και όσους αυτές τις ημέρες απασχολούσαν διαρκώς το τηλεφωνικό κέντρο της τοπικής Αστυνομίας, με συνεχείς καταγγελίες. Χριστός Ανέστη!»
Πηγή: egionews247.blogspot.com/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων