02/12/2022 02/12/2022 Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν την Κούβα, τη Νικαράγουα και τη ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner στη μαύρη λίστα χωρών που εγείρουν «ιδιαίτερη ανησυχία» σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του. Οι δύο χώρες και η ρωσική ομάδα Βάγκνερ, που φέρεται να πρόσκειται στο Κρεμλίνο, προστίθενται...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 21:37

Η αμερικανική μαύρη λίστα για επιθέσεις κατά της θρησκευτικής ελευθερίας

Διαδώστε:
Η αμερικανική μαύρη λίστα για επιθέσεις κατά της θρησκευτικής ελευθερίας

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν την Κούβα, τη Νικαράγουα και τη ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner στη μαύρη λίστα χωρών που εγείρουν «ιδιαίτερη ανησυχία» σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του.

Οι δύο χώρες και η ρωσική ομάδα Βάγκνερ, που φέρεται να πρόσκειται στο Κρεμλίνο, προστίθενται σε αυτόν τον κατάλογο «για διάπραξη ιδιαίτερα σοβαρών παραβιάσεων της θρησκευτικής ελευθερίας ή ανοχή στις παραβιάσεις αυτές», διευκρινίζει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ήδη υπό αμερικανικές κυρώσεις, η Κούβα και η Νικαράγουα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν νέα τιμωρητικά μέτρα ελλείψει βελτιώσεων, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Οι παραβιάσεις σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας «σπέρνουν διχασμό, υπονομεύουν την οικονομική ασφάλεια και απειλούν την πολιτική σταθερότητα και την ειρήνη», υπογράμμισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Ο Μπλίνκεν διατήρησε σε αυτόν τον κατάλογο όλα τα κράτη που περιλαμβάνονταν στη λίστα από το 2021: Κίνα, Ερυθραία, Ιράν, Μιανμάρ, Βόρεια Κορέα, Πακιστάν, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων