12/01/2022 13/01/2022 Με πνευματική αγαλλίαση και χαρά το διδακτικό και Διοικητικό Προσωπικό, οι φοιτητές και απόφοιτοι της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκαν την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Κοσμά Θασίτη σε Επίσκοπο Κωνσταντιανής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Ο νέος Επίσκοπος αυθημερόν έδωσε το Μικρό Μήνυμα. Συγκεκριμένα, βοηθός Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τον τίτλο...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2022 - 0:07

Η ΑEA Θεσσαλονίκης συγχαίρει τον Επίσκοπο Κωνσταντιανής Κοσμά

Διαδώστε:
Η ΑEA Θεσσαλονίκης συγχαίρει τον Επίσκοπο Κωνσταντιανής Κοσμά

Με πνευματική αγαλλίαση και χαρά το διδακτικό και Διοικητικό Προσωπικό, οι φοιτητές και απόφοιτοι της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης πληροφορήθηκαν την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Κοσμά Θασίτη σε Επίσκοπο Κωνσταντιανής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Ο νέος Επίσκοπος αυθημερόν έδωσε το Μικρό Μήνυμα.

Συγκεκριμένα, βοηθός Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τον τίτλο του Κωνσταντιανής εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Θασίτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος κ. Κοσμάς υπήρξε φοιτητής του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 2011.

Ο νέος Επίσκοπος υπηρέτησε ως Εφημέριος της Ιεράς Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως, ενώ εδώ και 4 χρόνια διακονεί την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Αφρικής στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, θα εξακολουθήσει να διακονεί στην Κατάγκα με την ιδιότητα του πατριαρχικού Βοηθού Επισκόπου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, απηύθυνε συγχαρητήριες ευχές στον νέο Επίσκοπο, εκ μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Επίσκοπος Κωνσταντιανής εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Θασίτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων