30/06/2020 30/06/2020 Απερρίφθη από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, κάνοντας επί της ουσίας δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα. Σχετικά με το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την απαλλαγή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα....
30 Ιουνίου, 2020 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2020 - 14:32

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον πρώην Καλαβρύτων

Διαδώστε:
Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον πρώην Καλαβρύτων

Απερρίφθη από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, κάνοντας επί της ουσίας δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα.
Σχετικά με το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την απαλλαγή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος.
Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί αλλά η υπόθεση οδηγήθηκε σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο έπειτα από έφεση που ασκήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό. Τον Ιανουάριο του 2019, το Τριμελές Εφετείο Αιγίου τον έκρινε ένοχο καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων